StoryEditorOCM
RukometJUŽNA SKUPINA DRUGE LIGE

Ardiaei za pet u 5. kolu, Kozala na Mljekari nije imala izgleda, te su nova dva boda na kontu župskog sastava

Piše Tonči Vlašić
29. listopada 2023. - 08:31
Paolo Bašica (Ardiaei), koji je realizirao sva tri sedmerca za župski sastav, postigao je ukupno pet pogodaka u pobjedi 27:25 protiv KozaleTonči Vlašić/

Nakon dva poraza, u kupu od trećeligaša Opuzena 19:25, te u prvenstvu na gostovanju kod Umaga 23:36, Ardiaei se vratio pobjedama – 27:25 kod kuće protiv Kozale, sastava koji je i dalje bez boda u južnoj skupini drugog razreda, kao i Arena Pula (pet poraza).

Ivan Jurić je sa sedam pogodaka bio prvi strijelac župskog sastava, Paolo Bašica, koji je realizirao sva tri sedmerca za Ardiaei, postigao je ukupno pet pogodaka, zatim Marino Knez četiri, Leo Brnin i Petar Bazdan po tri, Teo Putica dva, te po jedan Tonči Merhar, Hrvoje Hladilo i Dino Sofić.

Još su pod vodstvom Antonia Lončarice igrali Domagoj Prkačin, Petar Jurković, Luka Morović, Josip Milas, Hrvoje Lončarica, Nimai Boro i Maroje Purin.

Gosti su na Mljekari poveli u 2. minuti s 1:0, izjednačili u 3. minuti na 2:2, a u 5. minuti na 3:3. Nakon serije domaćina 3:0, više nije izašao iz minusa. Plus četiri je bio za Ardiaei na poluvremenu (17:13), početkom nastavka 20:13 (35. minuta), deset minuta prije kraja 26:20. Gosti su s tri pogotka u zadnje dvije minute ublažili poraz.

Ardiaei ima tri pobjede i dva poraza, te je u gornjem domu tablice južne skupine drugog razreda. U 6. kolu, 4. studenog, gost je Rovinja, koji ima tri pobjede i jedan poraz, a koji je u ovom 5. kolu, u nedjelju, 29. listopada, gost BM07, koji ima pobjedu i tri poraza. Zamet je lider sa sve četiri pobjede (utakmica manje), Zadar 1954. je drugi s četiri pobjede i jednim porazom, Umag i Dubovac Gaza, kao i Rovinj, imaju po tri pobjede i jedan poraz, te utakmicu manje od Ardiaeia...  

Idući gost na Mljekari je u 7. kolu, 11. studenog, Dubovac Gaza.

01. svibanj 2024 14:50