StoryEditorOCM
RukometDRUGA LIGA - JUG

Ardiaei ukrcao bodove na trajekt, nastavio na Korčuli svoj niz, najjužnija hrvatska županija drži prva dva mjesta

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2022. - 19:26

Ardiaei je i dalje bez poraza u južnoj skupini Druge hrvatske lige rukometaša, dobio je trinaest od četrnaest utakmica. Trinaestu pobjedu upisao je na Korčuli protiv Korčule. Bio je uvjerljiv u županijskom ogledu, kontrolirao je utakmicu od početka. Non stop je bio u prednosti. Na poluvremenu je imao šest pogodaka viška (15:9), na kraju jedanaest (29:18).

Luka Butorac je s osam pogodaka ponio laskavi naslov prvog strijelca sastava iz Župe dubrovačke i utakmice, Maro Dabelić je šest puta tresao mrežu domaćina, realizirao je svih pet sedmeraca, Antonio Obradović je postigao četiri, Marino Knez tri, Leo Brnin i Teo Putica po dva, a po jedan pogodak Petar Bazdan, Pero Kosović, Ado Ćustović i Hrvoje Lončarica. Vratari su bili Luka Morović i Toni Barišić.

Korčula je igrala u sastavu: Dorian Pecotić, Antonio Petrović (1), Željan Bosnić, Ivo Milat (2), Dominik Đula (4), Zvonimir Đula (1), Matej Metković (1), Jadranko Stanišić, Denis Sansović (4), Ivan Radojković, Zvonimir Ćenan, Nikola Ivanković (2), Tomislav Šegedin, Frano Jeričević (3), Francesko Verazza i Ante Ćenan.

Ardiaei na vrhu s 27 bodova i utakmicom manje, Opuzen drugi s 26 bodova, treći Kamičak s 25 bodova, četvrti Biograd s 21 bodom, Korčula je osma s 12 bodova i utakmicom manje, Mokošica je posljednja, četrnaesta, bez boda. U 15. kolu Mokošica je poražena od Kingtradea u Gospinom polju s 30:17. Opuzen je u derbiju kola s 32:23 dobio kod kuće Kamičak.

Korčula ima zaostatak protiv Krilnika kod kuće, a Ardiaei protiv Kingtradea u Župi dubrovačkoj. U 16. kolu, 5. ili 6. ožujka, Ardiaei je domaćin Jelsi, Mokošica dočekuje Korčulu, a Opuzen je gost Trogira 2. 

03. svibanj 2024 17:13