StoryEditorOCM
RukometSVI NA MLJEKARU

Ardiaei lovi povijesni rezultat, prođe li naći će se u završnici Kupa Hrvatske, u društvu PPD Zagreb, Nexea...

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2022. - 11:00

Ardiaei i Hrvatski dragovoljac večeras u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka, a iduće srijede Metković Mehanika i Trogir u Gradskoj sportskoj dvorani Metković. Tko će slaviti u polufinalu Kupa Hrvatske – regija jug, jedna utakmica odlučuje, te se plasirati u završnicu Kupa Hrvatske, među 16 najboljih budući regija jug daje dva svoja predstavnika u završnici.

U Župi dubrovačkoj odlučuje ogled dva drugoligaša, člana južne skupine Prve hrvatske lige. Ardiaei je peti, šest pobjeda, remi i četiri poraza u prvom dijelu sezone, samo bod manje od trećeg Rovinja, tri od drugog Buzeta. Karlovac je lider s 20 od 22 moguća boda. Hrvatski dragovoljac pak predzadnji, dvije pobjede i dva remija, te sedam poraza. Sedam bodova manje ima od Ardiaeija, debitanta u ligi.

Za njima je već jedan ogled ove sezone. Bili su suparnici u 9. kolu. Hrvatski dragovoljac je bio domaćin. Finulo je 27:27. Rudolf Čužić je s 8 pogodaka predvodio župske ratnike, Paolo Bašica postigao 5, Ivan Jurić 4...

Metković Mehanika i Trogir su pak premijerligaši, najveći rang. Metkovci su četvrti u skupini u kojoj je Nexe prvi sa stopostotnim učinkom, Trogir je četvrti u skupini u kojoj je prvi PPD Zagreb prvi sa stopostotnim učinkom. Metković Mehanika je u zadnjih pet kola najvećeg ranga bez poraza, skupila je 14 bodova, četiri više nego Trogir u drugoj skupini.

Ardiaei ima lijepu priliku ostvariti povijesni uspjeh, naći se u ždrijebu osmine finala Kupa Hrvatske, u društvu najboljih, PPD Zagreb, Nexea... Možda mu baš netko od ta dva naša najbolja sastava, ako danas ostvari uspjeh, bude idući suparnik.

Uz podršku s tribina, svakako će Ardiaeiju biti lakše doći do toga.

Utakmica Ardiaei – Hrvatski dragovoljac u dvorani na Mljekari počinje u 19.30 sati.

26. travanj 2024 17:31