StoryEditorOCM
RukometDRUGI RAZRED, DRUGA POBJEDA

Ardiaei dobio prvu utakmicu u svom novom domu, strijelac prvog pogotka na kraju prvi strijelac momčadi

Piše Tonči Vlašić
15. listopada 2024. - 12:29

Ribola Kaštela i Umag na vrhu sa svih 6 bodova, još je bez poraza Senj s 5 bodova na trećem mjestu, a u skupini klubova od četvrtrog do sedmog mjesta s dvije pobjede i jednim porazom je i Ardiaei. Tu su još s 4 boda Kozala, Buzet i Dubovac Gaza.

Ardiaei je dobio obje kod kuće (Kozala 31:29 i Split sad 31:28), a poražen u gostima (Dubovac Gaza 25:30). Prvu pobjedu je ostvario u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka, a sad drugu u svom novom domu, Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Serijom 5:0 u pet minuta (od 24. do 28. minute) Ardiaei je stigao do 28:23 te slomio otpor Splita. Marino Knez je pogotkom otvorio prvu utakmicu u Gospinom polju, postigao je protiv Splita po četiri pogotka u svakom poluvremenu. Drugi strijelac dubrovačkog sastava bio je Ajdin Zahirović, koji je svih sedam pogodaka postigao u nastavku. Četiri puta je mrežu Splita tresao Hrvoje Hladilo, po tri puta Davor Romić, Paolo Bašica i Ivan Jurić, dva puta Teo Putica, te jednom Marin Babić. Pod vodstvom Rudolfa Ćužića još su za Ardiaei igrali Pero Kosović, Petar Bazdan, Luka Morović, Vasilije Vujović, Hrvoje Lončarica, Maro Peručić i Luka Matušić.

Na začelju su bez boda Zadar 1954., Rovinj i Hrvatski dragovoljac, Split na devetom mjestu ima jedan bod, a osme su Vodice s dva boda. Ardiaei je u 4. kolu gost Rovinja (19. listopada), zatim će dočekati Zadar 1954. (26. ili 27. listopada) nakon čega je gost Buzeta (2. ili 3. studenog), a zatim stiže prvi favorit lige u Gospino polje - Ribola Kaštela (9. ili 10. studenog). 

Ardiaei se nada kako će na kraju prvog dijela biti u igri za prvo mjesto, a bude li tako, tad će se sjesti i vidjeti što i kako dalje, može li se u lov na najveći rang. 

15. listopad 2024 18:38