StoryEditorOCM
RukometEUROPSKO PRVENSTVO

‘A, moj Bože, ća se može, moglo je i svršit‘ gore!‘, izbornik Goran Perkovac preuzeo odgovornost: ‘Kriv sam!‘, oglasio se i Zvonimir Srna

Piše Tonči Vlašić
22. siječnja 2024. - 17:27

Hrvatska - Island 30:35 

HRVATSKA: Mandić (2), Kuzmanović (8); Mihić, Duvnjak 4, Šoštarić 2 (1), Karačić 1, Maraš, Načinović 4, Kušan, Cindrić 4, Lučin, Šipić, Glavaš 1, Srna 4, Klarica 4, Jelinić 6. Izbornik: Goran Perkovac.

ISLAND: Halgrimsson, Gustafsson (13); Rikhardsson 6 (1), Palmarsson 6, V. Kristjansson 4, Elisson 8 (1), Jonsson 1, G. Kristjansson 3, Gislasson, Valencia, Vidarsson 2, Arnasson, Gudjonsson, O. Kristjansson 1, Thartarsson 4, Olafsson. Izbornik: Snorri Gudjonsson.

Sedmerci: Hrvatska 1/1, Island 2/2ž

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Island 4 minute

Hrvatska je nakon Francuske i Mađarske izgubila i od Islanda, više nam ne igraju nikakve kalkulacije. Ništa od borbe za medalju. Pali smo na zadnje mjesto u skupini drugog kruga. Preskočio nas je sad i Island, reprezentacija koja uopće nije imala šanse za prolaz uoči zadnja dva kola, a od koje smo izgubili 30:35. 

Razočarani smo, tužni. Na poluvremenu smo imali dva pogotka viška (18:16). Nastavak smo otvorili s 1:5, Island je serijom 6:0 otišao do nedostižnih 25:31...

- Žao mi je što smo ponovno razočarali naše navijače, obrana nije funkcionirala. Napada je u prvom dijelu bio dobar, ali onda je i to stalo. Tko god je ušao, ne znam, nismo se snašli u svemu, a i ono što je prošlo je obranio vratar Islanda. Ne znam što reći, idemo se pripremiti za tu zadnju utakmicu protiv Njemačke i da probamo pobijediti - rekao je Zvonimir Srna.

image

Tuga Zvonimira Srne nakon poraza od Islanda

- Moram odmah reći da preuzimam odgovornost za ovo danas. Igrali smo katastrofalno loše. Moj stožer i ja nismo uspjeli vratiti ekipu da igra dobro. Promašivali smo zicere, nismo zabijali što smo trebali. Ja sam trebao bolje reagirati i pripremiti bolje ekipu za ovo. Bili smo dobro pripremljeni za utakmicu, ali nismo uspjeli probuditi želju i žar u igračima. Krivi smo ja i moj stožer - rekao je naš izbornik Goran Perkovac.

image

Tužan je naš kapetan Domagoj Duvnjak

Ante Cizmic/Cropix
image

Zvonimir Srna

Ante Cizmic/Cropix
image

Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić

Ante Cizmic/Cropix
image

Mario Šoštarić

Ante Cizmic/Cropix
image

Domagoj Duvnjak

Ante Cizmic/Cropix
image

Aron Palmarsson

Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image

Radost Islanda

Ante Cizmic/Cropix

U skupini prvog kruga, prvoj utakmici naši su s deset razlike slomili Španjolsku, zatim remi protiv Austrije, te pobjeda protiv Rumujske. Prenijeli smo bod protiv Austrije u drugi krug. Nakon toga Francuska, Mađarska i sad Island... Za dva dana, u zadnjem kolu, naši igraju protiv domaćina, Njemačke. 

18. travanj 2024 21:55