StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI PRIJELAZNI ROK

Župljanin, reprezentativac, uzeo papire u doprvaku. To je potvrđeno! Hoće li sad Square oglasiti kako je vratio ‘izgubljenog sina‘?

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2023. - 16:42

Dario Marinović će javiti u kojem klubu nastavlja karijeru nakon što se nije uspio dogovoriti s čelnicima Squarea. Nakon godinu dana u Gospinom polju opet hrvatski reprezentativac, najbolji strijelac reprezentacije svih vremena, ide vanka. Gdje? Priča se kako ide u prvaka Italije, Feldi Eboli, klub koji će igrati iduće sezone europsku Ligu prvaka. Međutim, Marinović je samo u subotu u izjavi za Dubrovački vjesnik istaknuo: ‘99,9 posto nastavljam karijeru vanka, te će se sve znati iduća dva, tri dana’.

Square se potom na svojoj stranici zahvalio Marinoviću. Pratimo i objave prvaka Italije. Za sad nema ništa..

Sad vijest koja je potvrđena: Marko Kuraja je napustio Olmissum. Uzeo je papire. Slobodan je igrač.

Sad ono što pretpostavljamo, ali što još nema potvrde, niti se oglasio Župljanin, hrvatski reprezentativac, niti kancelarija ‘crveno plavih’: Vraća se Kuraja u Square!

Podsjetnik, Kuraja je već tri puta napuštao Square, dva puta se vratio. Prvi put početkom 2017. godine, drugi put pred početak sezone 2021./22.

Katar je bila prva država vanka u kojoj je igrao, bilo je to krajem 2016. godine. U ljeto 2020. godine pravac Italija. Sezonu je počeo u Mantovi, a zaključio sa srebrom oko vrata u dresu Meta Catanie. Da se ne zaboravi: Italoservice Pesaro je obranio naslov malonogometnog prvaka, bio je broj jedan u prvenstvu, bio je domaćin završnog turnira doigravanja za prvaka, u njegovom domu su se igrala polufinala, te obje utakmice finala u kojem je na kraju slavio protiv najvećeg iznenađenja prvenstva, Meta Catanie, koji je u doigravanje ušao sa sedme pozicije. Kuraja i ekipa su u četvrtfinalu izbacili broj dva, Acqua & Sapone, a u polufinalu Came Dosson, trećeg nositelja. Namučili su i prvaka...

Uz Kuraju je igrao i Josip Suton. Njih dvojica su prvi hrvatski igrači u posljednje vrijeme koji su igrali u finalu doigravanja za prvaka u jednoj od velikih liga, a talijanska to jest. Zatim, Kuraja je u sezoni 2021./22. trebao i dalje igrati u Italiji, skupa s Marom Đurašom braniti boje Real San Giuseppea, ali klub nije ispoštovao dogovoreno, drugi prvoligaši su već bili zaključili prijelazni rok, te su se njih dvojica vratili doma.

Đuraš je bacio sidro u Gospinom polju, Kuraja je lani, dok su se u Gospinom polju razmišljali što će, otišao u Olmissum s kojim je igrao finale prvenstva Hrvatske, ali nije uspio protiv Futsal Dinama. Dobio je prvu utakmicu finala u Omišu, zatim izgubio na istom mjestu drugu, a kako nije uspio u iduće dvije u Zagrebu izbjeći poraz, opet je sezonu zaključio sa srebrom oko vrata. 

Kuraja je debi za Square imao u sezoni 2014./15., član je reprezentacije, koja lovi nastup na Svjetskom prvenstvu... 

Čekamo sad da se oglasi Square, te objavi: Kuraja je opet naš!

KLUB POTVRDIO

Square je do sad potvrdio dolazak Brazilca Guilhermea Dos Santosa iz Vrgorca, finskog reprezentativca Lassi Lintula iz poljskog Piast Gliwice Futsal, zatim ostanak hrvatskih reprezentativaca, Zorana Primića i Mara Đuraša, odlazak Slovenca Tea Turka i Daria Marinovića, te promjenu na mjestu trenera: Antuna Bačića je naslijedio Marin Jukić

Sad se čeka potvrda kako se Kuraja vraća, zatim ostaju li Mirko Hrkać, Gordan Duvančić i Denis Totošković?

03. svibanj 2024 20:47