StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

ŽUPANIJSKI DERBI U SREBRENOM Metković izbacio Hajduka iz igre za Super ligu, a sebi već osigurao plasman u nju

Piše Tonči Vlašić
7. ožujka 2021. - 07:56

Metković je dobio Hajduka u Srebrenom sa 16:10, ostvario osmu pobjedu u jedanaest utakmica u južnoj skupini Prve hrvatske lige, četvrtu za redom u gostima, nakon čega je jasno kako će igrati iduće sezone u najvećem rangu, jedinstvenoj Hrvatskoj Super ligi, ali isto tako sad je i jasno kako taj cilj neće uspjeti ostvariti Hajduk, dok je Komolac, preostali treći prvoligaš iz naše županije, još prije ostao bez izgleda za isto.

Hajduk je uoči posljednja četiri kola trebao uspjeh protiv Metkovića za ostanak u igri za plasmanom u Super ligu. Priželjkivao je u 11. kolu poraz Otoka kod kuće od Bistona. Hajduk je imao računicu kako će iduće kolo dobiti i Imotski u gostima, a kako će tad Metković biti bolji od Otoka nalkon čega bi pobjedom kod Otoka u predzadnjem kolu mogao doći do četvrtog mjesta, potisnuti Otok na peto, te u zadnjem kolu tu poziciju zadržati pobjedom kod kuće protiv Sokol Orbica. Rezultat iz Sinja je išao na ruku Hajduku. Tamo je Biston očekivano slavio protiv Otoka, ali Hajduk je pao na svom prvom koraku...

Nakon prvog kruga županijskog derbija u Srebrenom bilo je 4:4, ali nakon 'guma' potonule su sve nade u uspjeh Hajduka. Metković je dobio svih pet disciplina na 'gumama', te poveo sa nedostižnih 14:4. Zadnji krug na kraju nije odlučivao. U njemu je Hajduk dobio tri od četiri discipline, te uspio samo ublažiti poraz.

Metković je i u prvom dijelu dobio Hajduka. Tad s 15:11. Pobjedu 16:10 u Srebrenom izborio je igrajući u sastavu: Andrija Ćorluka, Mate Ćorluka, Markica Dodig, Dubravko Dražeta, Matko Gabrić, Đorđe Grbić, Ivica Kaznačić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević, Stijepo Šegetin, Mile Vidović i Karmelo Vučković.

Hajduk je Metković dočekao u sastavu: Branko Ćubela, Pero Fiorović, Zoran Gašić, Josip Glavinić, Damir Ilić, Nikola Mikulić, Miroslav Petković, Gracija Stjepčević i Mato Vezilić.

Komolac je u Splitu izgubio uvjerljivo od Sokol Orbica, upisao osmi poraz, peti u zadnjih šest kola u kojima je osvojio samo jedan bod, i to kolo prije kad je u Putnikovićima odigrao 13:13 protiv Otoka. Sokol Orbico je dobio sve četiri discipline u prvom krugu, već nakon 'guma' osigurao pobjedu. Komolac, koji je predzadnji, sedmi u južnoj skupini Prve lige s dvije pobjede i jednim neodlučenim rezultatom, te osam poraza, u gostima kod Sokol Orbica igrao je u sastavu: Srećko Bajo, Ante Farčić, Branko Kežić, Marko Luković, Tripo Luković, Vlaho Monković, Pero Nadramija i Maro Soko. Nedostajali su mu Mario Bajo, Niko Sukno...

Do kraja su još tri kola. Metković u 12. kolu, 13. ožujka, dočekuje Otok, Hajduk je gost Imotskog, Komolac će ugostiti u Putnikovićima posljednji Primošten, koji je u 11. kolu stigao do prvih bodova ove sezone (Primošten – Imotski 16:10), dok je neporaženi Biston (deset pobjeda i jedan remi) domaćin Sokol Orbicu.

Poredak: 1. Biston 31 bod, 2. Metković 24 boda, 3. Sokol Orbico 22 boda, 4. Otok 20 bodova, 5. Hajduk 13 bodova, 6. Imotski 9 bodova, 7. Komolac 7 bodova, 8. Primošten 3 boda.

26. travanj 2024 21:12