StoryEditorOCM
OstaloFESTA U VELA LUCI

Župa dubrovačka ukupni pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2023. - 19:03

Dječji vrtić Župa dubrovačka je ukupni pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije. Drugo mjesto u atletici, drugo u nogometu i prvo u disciplini ‘Vrtko’ (poligon), te kad se sve zbrojilo radosti župskih mališana nije bilo kraja...  Pobjednički pokal uručila im je Katarina Gugić, načelnica Vela Luke.

Uspjeh na Moćnom lazu, igralištu Nogometnog kluba Hajduk 1932., donio je Župi dubrovačko domaćinstvo jubilarnog, 20. Olimpijskog festivala, koji će se održati u svibnju 2024. godine na igrališta Nogometnog kluba Župa dubrovačka. 

U Vela Luci najbolji u atletici bio je Djećji vrtić Metković, a pobjedu u nogometu odnio je Djećji vrtić Orebić. Trofej Fair play pripao je Dječjem vrtiću Ston. 

Drugi put je Vela Luka bila domaćin festivala. Prvi put je to bilo 2014. godine. Prije pet godina je zadnji put festival održan na otoku Korčula. Blato je 2018. bilo domaćin. Zatim je 2019. Festival održan u Stonu. Lani se trčalo i skakalo u Kuni Pelješkoj, i to nakon što zbog korone nije bilo Festivala 2020. i 2021. godine.

Ideja organizacije Olimpijskog festivala dječjih vrtića pokrenuta je u Varaždinu prije 24 godine, a potom se pod okriljem Hrvatskog olimpijskog odbora proširila na cijelu državu. Organizator natjecanja je Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije.

26. travanj 2024 08:54