StoryEditorOCM
OstaloSTRELJAŠTVO

Zlato u Visočanima ‘upucao‘ osvajač medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, finalist Olimpijskih igara

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2024. - 07:53

Anton Glasnović, član zagrebačkog Shootera, pobjednik je 4. kola Kupa Hrvatske u disciplini olimpijski trap, koje je održano u organizaciji Streljačkog kluba Dubrovačko primorje na streljani u Visočanima.

Glasnović je osvajao medalje na svjetskim i europskim prvenstvima, Europskim i Mediteranskim igrama, skupa s bratom Josipom i Giovannijem Cernogorzom, obojica su olimpijski pobjednici, Josip iz Rija 2016., a Cernogoraz u Londonu 2012. godine, bio je europski prvak u timskom trapu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. bio je šesti u finalu.

- Nastupio je veliki broj natjecatelja iz cijele Hrvatske, a naš klub se pokazao još jednom kao odličan organizator – istaknuo je Nikša Lujo, predsjednik Streljačkog kluba Dubrovačko primorje.

Drugo mjesto u kategoriji ‘A‘, iza Antona Glasnovića, koji je zadržao vodstvo u ukupnom poretku natjecanja, zauzeo je Kristijan Kancelar (Gord Velika Gorica), drugoplasirani u ukupnom poretku, a treće Tomislav Bastalić (Turopolje Lukavec), kojem je to prvo postolje ove godine.

U ‘B‘ kategoriji prvi je bio Vlado Šimec (Vepar Novi Marof), drugi Manuel Petrić (Eustahije Marčana), a treći Toni Gudelj (Osijek 1784.), dok je ekipno prvi Turopolje Lukavec, drugi Lipovec, a treća Podravina Koprivnica.

- Dubrovačko primorje je u ekipnom dijelu natjecanja zauzelo šesto mjesto – dodao je Lujo.

Ove sezone u Kupu Hrvatske boje kluba iz Visočana brane Danijel Škunca, Marijan i Tomislav Luburić, Alen Franić, Tomislav i Zoran Mandić, Nikša Kristović, Branimir i Vlaho Butigan, Domagoj i Nikša Lujo, Maro Lale, Đuro Šabadin i Marijo Dugandžić.

POVIJESNA SEZONA

Ove sezone Dubrovačko primorje je prvi put u povijesti bilo ekipno prvo, uspjelo je to u Zagrebu, na natjecanjku 2. kola Kupa Hrvatske, gdje je na Streljani Luže, u konkurenciji 138 natjecatelja, imalo po prvi put u povijesti dvojicu svojih natjecatelja u velikom finalu, među šest najboljih (Marijan Luburić peti, a Škunca šesti). Plus, imalo je i svog člana u B finalu (Tomislav Luburić šesti).

U Visočanima, na 4. kolu, Toni Gudelj (Osijek 1784) je bio najbolji junior natjecanja, srebro je ‘upucao‘ Mateo Zrinski (Plemenitaš Lukavec), a broncu Janoš Karakaš (Osijek 1784). Pobjedu u kategoriji žena upisala je Una Sedmak (Plemenitaš Lukavec).

Medalje i pokale najuspješnijim natjecateljima uručili su župan Nikola Dobroslavić, te načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

- Naš klub će ove godine biti domaćin Državnog prvenstva u lovačkim disciplinama, koje će se održati u listopadu – otkrio je Nikša Lujo, predsjednik Streljačkog kluba Dubrovačko primorje.

25. lipanj 2024 07:50