StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Zlato i bronca stižu u Konavle, Nika Katušić na tronu, dvije medalje i za Mokošicu, a po jedna za Dubrovnik, Dubrovnik 1966. i Župu dubrovačku

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2022. - 20:47

Nika Katušić je uzela zlato. Borila se protiv Viktorie Stojić dva puta. Dobila obje borbe, te uzela zlato u kategoriji do 32 kilograma. Sreći, kad je bila na pobjedničkom postolju, nije bilo kraja. Slavio je do nje i Matko Klarić, trener Konavle Cavtata, kluba koji je uzeo dvije medalje u prvenstvu za djevojčice i dječake, judoke do 14 godina, koje se održalo u Zagrebu, Dvorani Sutlinska vrela.

Druga je brončanog sjaja. Izborila je Dalia Schmuch u kategoriji do 48 kilograma. Dvije pobjede i poraz u polufinalu. Za broncu je dobila Issu Katanicu iz zaprešićke Pande.

- Obje su prvi put na državnom – naglasio je Klarić.

image

Brončana - Dalia Schmuch (Konavle Cavtat)

Tonči Vlašić/

Dvije medalje je izborila i Mokošica. Đivo Milutinović je doprvak Hrvatske u kategoriji do 34 kilograma, Bruno Marlais je bio treći u kategoriji do 50 kilograma. Ponosni su bili treneri Boris Čikato i Ivan Prce.

Đivo je s dvije pobjede stigao do finala u kojem je poražen od Adama Cukrova iz zagrebačke Like. Marlais je pet puta izlazio na tatami. Pobjeda, pa poraz u četvrtfinalu, te nakon toga je s dvije pobjede u repasažu stigao do borbe za broncu. I nju je dobio. Lani sedmi na državnom, sad treći. Milutinović je bio debitant na državnom.

image

Doprvak Hrvatske - Đivo Milutinović (Mokošica)

Tonči Vlašić/
image

Brončani - Bruno Marlais (Mokošica)

Tonči Vlašić/

Obje bronce na pobjedničkom postolju kategorije do 42 kilograma za judoke iz najjužnije županije, Marko Barač iz Dubrovnika i Lukša Bračić iz Župe dubrovačke. Barač je ostvario čak šest pobjeda. Nije bio slobodan u 1. kolu, a nakon druge pobjede upisao je poraz, te je trebao dvije pobjede u repasažu za doći do borbe za broncu. Bračić je bio pobjednik svoje kvalifikacijske skupine s tri pobjede, te je bio u polufinalu. Nakon poraza je dobio borbu za broncu. Četiri pobjede.  

- Šest pobjeda je ostvario Barač - naglasio je trener Dubrovnika Jakša Đapić. 

image

Pobjedničko postolje kategorije do 42 kilograma – srebrni Andrija Tomić (Gladijator), zlatni Andrija Paripović (Profectus Samobor), te brončani – Marko Barač (Dubrovnik) i Lukša Bračić (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/

Među osvajačima medalja je i Dubrovnik 1966., koji ima broncu, a do nje je pod vodstvom Lea Bulića stigao Roko Ivan Krmek u kategoriji do 55 kilograma. S dvije pobjede izborio je polufinale, a nakon što nije izborio finale, dobio je borbu za broncu. Krmek lani peti, sad medalja.

image

Brončani - Ivan Roko Krmek (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić/

Barač lani na državnom sedmi, Lukša Bračić prvi put na državnom. Na kraju mu je na uspjehu prvi čestitao brat Marko, koji je nastupao u kategoriji do 55 kilograma, a koji je ostvario tri pobjede i dva poraza. Na kraju sedmi. Izgubio je zadnje kolo repasaža u kojem je pobjeda donosila borbu za broncu. 

Ukupno sedam medalja za klubove iz Dubrovačko-neretvanske županije: zlato i bronca za Konavle Cavtat, srebro i bronca za Mokošicu, te po bronca za Dubrovnik, Dubrovnik 1966. i Župu dubrovačku.

08. svibanj 2024 20:55