StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

ZLATNI ORLANDO KVALIFIKACIJSKO NATJECANJE ZA OLIMPIJSKE IGRE Hoće li netko u Gružu 12. i 13. lipnja pokušati doplivati do Tokija?

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2021. - 08:18

FINA, Svjetska federacija vodenih sportova, odobrila je zahtjev Hrvatskog plivačkog saveza da se međunarodni miting Zlatni Orlando u Dubrovniku, koji će se održati 12. i 13. lipnja, uvrsti u kalendar kao kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Tokiju.

Naime, zbog mnogih odgođenih natjecanja, FINA je produžila rok za ostvariti olimpijsku normu, te pružila mogućnost da se na natjecanjima, koja će se održati zaključno do 27. lipnja, a među inima je sad i dubrovački miting, izbori nastup na najvećem natjecanju. Je li netko iz vrha svjetskog plivanja još uvijek bez norme, hoće li izabrati baš Dubrovnik za pokušaj ostvarenja svog sna, iz Gruža doplivati do Tokija, ostaje vidjeti. Hrvatska za sad ima dva plivača s olimpijskom normom, Splićane Marina Mogića i Franka Grgića. Obojicu su je ostvarila u disciplini 1500 metara slobodno.

Zlatni Orlando je međunarodni plivački miting ne samo za seniore, već i za juniore, mlađe juniore i kadete u 50 metarskom bazenu.

Plivačka natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju trebala bi se održati od 25. srpnja do 2. kolovoza.

26. travanj 2024 07:08