StoryEditorOCM
OstaloNAGRAĐENA I DUBROVKINJA

Zini Urlić predsjednik RH Zoran Milanović uručio Orden reda Danice s likom Franje Bučara

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2024. - 07:55

Zina Urlić, bivša odbojkašica, igračica prve generacije Ženskog odbojkaškog kluba Dubrovnik s početka 70-ih, potom odbojkaška stručna djelatnica i trenerica, koja je danas na čelu Odbojkaškog saveza Dubrovačko neretvanske županije i dopredsjednica Hrvatskog odbojkaškog saveza  nagrađena je za osobiti doprinos razvoju hrvatskog sporta, te ostvarene rezultate na nacionalnim i međunarodnim odbojkaškim natjecanjima kao vrhunska sportašica i trenerica.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dodjelio joj je Orden reda Danice s likom Franje Bučara na svečanosti u Uredu predsjednika Republike na kojoj su uručena odlikovanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama iz područja kulture, gospodarstva, znanosti i sporta.

Urlić je bila sportska direktorica Ženskog odbojkaškog kluba Dubrovnik Dubrovačka banka kad su bile prvakinje Europe 1998. godine, prije toga prvakinje Hrvatske i osvajačice Kupa Hrvatske...

Za svoj rad Zina Urlić je nagrađena 2001. godišnjom Državnom nagradom Franjo Bučar, a 16 godina poslije tom istom nagradom, koju dodjeljuje Ministarstvo, ali za životno djelo.

image

Predsjednik Republike Zoran Milanović i Zina Urlić

Tomislav Bušljeta/
image

Predsjednik Republike Zoran Milanović i Zina Urlić

Marko Beljan/
image

Predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincimai iz područja sporta

Marko Beljan/
10. listopad 2024 08:02