StoryEditorOCM
OstaloTRI KOLA PRIJE KRAJA LIGE, NAKON POBJEDE U VELIKOJ GORICI

Ženski odbojkaški klub Dubrovnik je osigurao prvo mjesto!

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2024. - 23:01

Klupko radosti nakon utakmice u Velikoj Gorici, pobjede 3:0 protiv istoimenog domaćina u 19. kolu. Odbojkašice Dubrovnika su najbolja ekipa drugog razreda hrvatske odbojke u sezoni 2023./24.! 

Matematički su, tri kola prije kraja, osigurale prvo mjesto. Imaju tri pobjede više od Olimpika i Velog vrha, i kad bi izgubile sve do kraja, u tom trokutu bi bile najbolje. Međutim, kako igra Dubrovnik, nitko ne sumnja kako će nakon svakog kola rasti broj samo u rubrici pobjede. Do danas su dobile 18 od 19 utakmica!

U Velikog Gorici je bila demontracija moći, nova potvrda dobrog rada. Zapljeskao je Dubrovniku domaćin, zapljeskali su predstavnici drugih klubova, bilo je i onih i najvećeg ranga, Super lige. Došli su vidjeti lidera drugog razreda, i imali su što vidjeti. 

Velika Gorica je pružila dobar otpor samo u prvom setu, uzela tad 22 poena. U drugom je Dubrovnik prepustio samo 11, a u trećem 16. Očekivanih 3:0. Velika Gorica je ostala na tri pobjede i desetom mjestu u konkurenciji dvanaest ekipa.

Strateg Dubrovnika Leonard Barić je treću utakmicu bez Laure Gnjatović, fali tu i Nika Stanović, povratnica na teren i u Gospino polje. Za nadati se kako će obje biti tu kad se bude igralo finale sezone u kojem Dubrovnika čeka ogled protiv desetog iz najvećeg ranga. Igrat će se dvije utakmice, doma i vanka. Tko bude uspješniji, taj će iduće sezone igrati Super ligu.

Još se ne zna tko će na kraju biti deseti, suparnik Dubrovnika, koji je dva boda u Velikoj Gorici izborio igrajući u sastavu: Mia Obradović, Lara Dežulović, Manuela Karač, Matea Vuletić, Mia Vukas, Doris Buzolić, Julia Oliveira Franco, Milica Đukić, Gabriela Stipanović, Iva Maslać, Laura Prkačin i Marija Kristić. Uz Barića na klupi Dubrovnika bila je Maja Ereš.

POSLIJE SLIKOVNICA POBJEDE DUBROVNIKA U VELIKOJ GORICI

U 20. kolu Dubrovnik dočekuje Sinj (8 pobjeda/10 poraza), potom je gost HAOK Zagreb (2/16), a na kraju igra s Vinkovcima (7/11) u Gospinom polju. 

01. svibanj 2024 18:15