StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Želja zvana Svjetsko prvenstvo, Dario Marinović uoči starta kvalifikacija: ‘Mađarska nema većih uspjeha, ali naši rezultati nam...‘

Piše Tonči Vlašić
7. listopada 2022. - 14:35

Kreće i Hrvatska. Mađarska, koja je prvi suparnik od 19 sati u Slavonskom Brodu, te Izrael, koji nas čeka za pet dana, u Tel Avivu, odigrali su neki dan kod naših sjevernih susjeda 2:2. Mađarska je u toj prvoj utakmici u našoj kvalifikacijskoj skupini povela u prvim minutama s 2:0, očekivalo se kako će nadigrati Izrael, ali...

Što naši znaju o Mađarskoj?

- Mađarska nema većih uspjeha, ali naši rezultati nam ne daju pravo bilo koga podcijeniti, te reći kako ćemo ga sigurno dobiti – jasan je Dario Marinović, hrvatski reprezentativac iz Mokošice, povratnik u Square, a najbolji strijelac u povijesti naše reprezentacije.

Podsjetio je kako smo u pomlađenom sastavu protiv Mađarske u Poreču odigrali 1:1.

- Mađarska je loše otvorila nastup u skupini, te se sad moraju vaditi. Zbog toga će biti teško, zatim jer smo dosta mlađi, jer nema ovaj put Franca Jelovčića. Naravno, želja nam je na najbolji mogući način otvoriti kvalifikacije – naglasio je Marinović, jedan od dvojice igrača Squarea. Drugi je vratar Zoran Primić. Plus Marko Kuraja, koji je ovo ljeto napustio matični klub, te dres Squarea zamijenio dresom Olmissuma.

image

Marko Kuraja, Dario Marinović i Zoran Primić - hrvatski reprezentativci

Cropix/Tonči Vlašić/

Ukupno je dvanaest kvalifikacijskih skupina za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pobjednici svake skupine i četiri najbolje drugoplasirane momčadi izravno će se plasirati u posljednje, Elitno kvalifikacijsko kolo, a preostale drugoplasirane momčadi razigravaju za naći se među 20 najboljih.

U elitnom kolu kvalifikacija formirati će se pet skupina s po četiri reprezentacije. Pobjednici skupina idu izravno na SP, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije igraju za preostala dva mjesta. Ukupno sedam europskih reprezentacija će se plasirati kroz kvalifikacije na SP-u 2024. godine.

Naši će Izrael ugostiti 8. studenog, dok će zadnji nastup u skupini imati 7. ožujka 2023. kad su gosti Mađarske. 

27. travanj 2024 06:10