StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

ZAVRŠENA PRVA HRVATSKA LIGA JUG Metković se bori za prvaka i ide u novu, Super ligu, a Hajduk i Komolac se vraćaju u drugi razred

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2021. - 09:43

Metković je dobio Primošten u zadnjem kolu, zauzeo drugo mjesto u južnoj skupini Prve hrvatske lige, igrat će iduće sezone u jedinstvenoj Super ligi, koja kreće od iduće sezone, a do kraja ove sezone čeka ga doigravanje za prvaka, i to se za polufinale bori s trećim iz sjeverne skupine, a to je Vargon. Igraju se dvije utakmice. Metković je domaćin u uzvratnoj. Pobjednik će u polufinalu završnog turnira na Istru Poreč, pobjednika sjeverne skupine. Biston, najbolja momčad južne skupine čeka kako će završiti ogled između Pule, koja je bila druga u sjevernoj skupini i Sokol Orbica, koji je zauzeo treće mjesto u južnoj skupini. Komiža bi trebala biti domaćin završnog turnira za prvaka, Final 4.

Metković je Primošten dobio u sastavu: Andrija Ćorluka, Mate Ćorluka, Markica Dodig, Dubravko Dražeta, Matko Gabrić, Đorđe Grbić, Ivan Kežić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević, Antonio Prlaguzić, Mile Vidović i Karmelo Vučković.

Hajduk je na oproštaju od sezone, i najvećeg ranga, dobio Sokol Orbico u Srebrenom s 15:11 (pobjedu je izborio u sastavu: Branko Ćubela, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Damir Ilić, Nikola Mikulić, Miroslav Petković, Gracija Stjepčević i Mato Vezilić). Poraz splitskog sastava nije iskoristio Otok, koji je pobjedom kod Imotskog mogao do trećeg mjesta. Otok je poražen u Imotskom sa 16:10. Komolac je bio gost te izgubio 22:4 od Bistona, jedinog neporaženog sastava lige, koji je dobio 13 od 14 utakmica u južnoj skupini. Samo se drugi dubrovački prvoligaš, Hajduk, može pohvaliti kako je uspio izbjeći poraz (13:13 u 3. kolu u Srebrenom). Komolac je kod Bistona igrao u sastavu: Srećko Bajo, Branko Kežić, Marko Luković, Tripo Luković, Andro Miljević, Vlaho Monković, Maro Soko i Niko Sukno.

Komolac i Hajduk, debitanti ove sezone u najvećem rangu, iduće će sezone igrati i dalje u južnoj skupini Prve lige, ali je to u novoj sezoni drugi rang. Najveći je jedinstvena Super liga u kojoj će Dubrovačko-neretvanska županija imati jednog predstavnika - Metković.

Konačni poredak južne skupine Prve hrvatske lige: 1. Biston 40 bodova, 2. Metković 30 bodova, 3. Sokol Orbico 25 bodova, 4. Otok 23 boda, 5. Imotski 18 bodova, 6. Hajduk 16 bodova, 7. Komolac 10 bodova, 8. Primošten 3 boda.

26. travanj 2024 18:20