StoryEditorOCM
OstaloUSPIO JE, BRAVO!!! |

ZALJUBLJENIK U TRČANJE, TRIATLONAC, SAD JE PRAVI SVJETSKI MARATONAC Dubrovčanin Daniel Marušić u Bostonu ispunio misiju, ušao u povijest: ‘Imam je!‘

Piše Tonči Vlašić
11. listopada 2021. - 21:00

Novi podvig neumornog Daniela Marušića. Dubrovčanin, zaljubljenik u trčanje, triatlonac, sad je pravi maratonac, i to kakav!

- Osam maratona sam odradio do danas, pet od šest iz Svjetske serije, plus još tri koji ne spadaju u svjetsku seriju, a to su LjubljanaBeograd Pariz. Da, pet od šest iz Svjetske serije - Berlin, London, Chicago, New York i Tokio. Preostali šesti iz svjetske serije je maraton u Bostonu. Za 40-ak dana je 125. izdanje Bostonskog maratona, najstarijeg maratona na svijetu. Za nastup na njemu sam se kvalificirao u Tokiju prije dvije godine. Za razliku od maratona u Tokiju, maraton u Bostonu je malo brdovitiji, ali, spreman sam. Ukoliko uspijem bit ću prvi Dubrovčanin, a osmi iz Hrvatske koji je istrčao cijelu seriju, odradio svih šest najvećih maratona. I kad to uspijem, a vjerujem da hoću 11. listopada, tad se održava Bostonski maraton, to će biti to. Ispunit ću svoj san - rekao je Marušić prije gotovo mjesec i pol dana kad je sa 49 godina odradio prvi put u karijeri Ironmann, zadatak dug 226 kilometara.

Tako je to bilo početkom rujna, a danas, 40 dana poslije uspjeha na Ironmanu u Hamburgu, na 125. Bostonskom maratonu, nakon tri sata i trideset minuta trčanja, kad je prošao kroz cilj, Marušić je mogao, i jest, razvući osmijeh na licu. 

- Misija je završena. Medalja sa svih šest zvjezdica stiže u Dubrovnik - javio se desetak minuta nakon prolaska kroz cilj. Poslao je fotografiju.... 

image
Daniel Marušić je prvi Dubrovčanin, a osmi Hrvat koji je vlasnik medalje sa šest 'zvjezdica'

- Kakav je bio osjećaj? Sve super. Boston je uistinu poseban, najveći maraton. Organizacija, podrška, kvaliteta trkača. Osjeća se tradicija, sve je bilo za pet - istaknuo je Marušić.

Nije, kaže, forsirao.

- Nisam zbog male ozljede u lijevoj nozi, pa sam išao opreznije, a to se isplatilo. Uživao sam. Da me pitaš koji bi maraton opet trčao, rekao bi Boston, i to bi ga trčao već sutra!

Bravo, Daniel!

25. travanj 2024 09:34