StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Zagrljaj Gaćine i Matulovića, austrijski izbornik radio sklekove u Gospinom polju, nedostaje mu važan igrač, te je naš izbornik upitan: ‘Jesmo li sad favoriti?‘

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2023. - 23:50
Susret Andreja Gaćine i Marinka Matulovića (mala slika: Matulović s Damirom Gleđom, tajnikom Libertas Marinkolora na konferenciji za medije, tu je i najmlađi HR reprezentativac Borna Petek)Tonči Vlašić/

Nije stigao prvi igrač Austrije, Robert Gardos, 44. s rang liste, i kad je tako, je li Hrvatska sad u Dubrovniku veliki  favorit za pobjedu?

- Naši izgledi su veći, ali i bez njega Austrija ima kvalitetu, te će trebati odigrati na visokom nivou za ostvariti pobjedu – rekao je hrvatski izbornik Neven Karković.

image

HR izbornik Neven Karković

Tonči Vlašić/

Austrija je trenirala u velikoj dvorani u Gospinom polju. Naša reprezentacija, te vodstvo saveza, bili su u maloj dvorani na konferenciji za medije. Uz Karkovića, Zoran Primorac i Renato Čengić, predsjednik odnosno direktor Hrvatskog teniskog saveza, zatim prvi naš reket Andrej Gaćina, a u ime domaćina predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor Goran Raspopović. Došao je i Marinko Matulović. Zagrlio ga je Gaćina prije početka konferencije. Razgovarali su.

- Andrej je bio naš član – podsjetio je Matulović. Njegova prva prava sezona u seniorskoj konkurenciji bila je u dresu dubrovačkog kluba. Danas je Gaćina jedan od najboljih igrača svijeta, 26. na svjetskoj rang listi. Pamti Matulović, dugogodišnji predsjednik Libertas Marinkolora, kako je za dubrovački klub igrao legendarni Dragutin Šurbek, jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena, zatim još jedna stolnoteniska legenda, Stanko Eskulić...

Austrijanci su prvi trenirali u Gospinom polju. Vodi ih Chen Weixing, Kinez s austrijskom putovnicom, koji ih je prije osam godina kao igrač odveo do naslova prvaka Europe. Weixing je bio, ističe se, jedan od najboljih defenzivnih igrača. Još uvijek je u treningu. Pokazao je to i u dubrovačkoj dvorani radeći sklekove.

image

Chen Weixing, izbornik Austrije

Tonči Vlašić/
image

Trening reprezentacije Austrije u Gospinom polju

Tonči Vlašić/
image

Trening reprezentacije Austrije u Gospinom polju

Tonči Vlašić/

Od samostalnosti Lijepe naše pod svodom Sportske dvorane u Gospinom polju nastupe su imali najbolji hrvatski rukometaši, košarkaši i košarkašice, odbojkašice i odbojkaši, tenisači, judaši i judašice, karatistice i karataši, a sad će po prvi put stolnotenisači.

Članovi Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor su od ponedjeljka kasno navečer ‘preselili’ u dvoranu. Radili su dugo u noć kako bi sve posložio za trening u utorak, te meč u srijedu. Postavljena je podloga, stol, reklame. Čeka se još delegat ETTU-a, europske stolnoteniske federacije, koji bi trebao sve pregledati. Tad će se znati treba li još što napraviti, međutim, ako i treba, to su neke sitnice. Najveći dio posla je već napravljen.

image

Trening reprezentacije Austrije u Gospinom polju

Tonči Vlašić/

BITKA ZA PRVO MJESTO 

U našoj kvalifikacijskoj skupini je još Španjolska, koju su naši i Austrija dobili na njenom terenu. Hrvatska je bila bolja s 3:1, a Austrija s 3:2. Prva dva mjesta vode dalje, čak će i dva najbolja trećeplasirana nastaviti natjecanje (ukupno je šest kvalifikacijskih skupina), ali prvo mjesto u skupini donosi prednost u ždrijebu, te je zbog toga super važan meč u Gospinom polju.

Meč Hrvatska – Austrija igra se u srijedu, 25. siječnja, s početkom u 18 sati. Ulaz za gledatelje je besplatan.

26. rujan 2023 19:46