StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH ODBOJKAŠICA

Zagrebačka Mladost vratila najelitnije europsko natjecanje u Hrvatsku, slavi se u Konavlima, te u Šipčinama

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2024. - 23:40

Lijepa vijest iz Zagreba, odbojkašice Mladosti, hrvatske prvakinje, dobile su i uzvrat protiv ekipe Gacko RD Swisslion, te su izborile elitno natjecanje, CEV Ligu prvakinja. Prije sedam dana slavile su s 3:1 u Trebinju, gdje su prvakinje BiH bile u ulozi domaćina, a sad opet bolje s 3:1. Ovaj put u Domu odbojke na Savi.

Velika je to pobjeda, te povijesni iskorak ove generacije koja će sad imati prilike odmjeriti snage s najjačim europskim klubovima. HAOK Mladost će igrati u skupini A najelitnijeg natjecanja, a u njoj su super jaki, moćni talijanski sastav Carraro Imoco Coneglian, zatim tu je bugarska Maritza Plovdiv, te poljski Delevopres Rzeszow. Start je 7. studenog. Naše prvakinje prvo putuju u Italiju. 

I kad je HAOK Mladost uspjela vratiti elitno natjecanje u Hrvatsku nakon dugo, dugo, neka se zna kako u tom uspjehu ‘prste‘ ima i hrvatski jug. U dresu najtrofejnijeg hrvatskog kluba je mala iz Konavala, iz Komaja, Katarina Drobac, koja je ponikla u Ženskom odbojkaškom klubu Dubrovnik. Katarinina mama, Ana (djevojački Šepić) i tata Nikša su igrali košarku. 

Zatim je tu i Ana Prkačin, mala od Nikše Prkačina, legendarnog dubrovačkog košarkaša, dugogodišnjeg kapetana reprezentacije. Anina su braća, Roko i Lovro, krenuli tatinim stopama, igraju košarku, a Nikšina sestra i brat, tj. Anina tetka i dundo su u odbojci: Paulina Prkačin je trenerica u ŽOK Dubrovnik, bivša igračica, a Joško Prkačin je član uprave dubrovačkog superligaša.

I to nije sve. Još jedna igračica u dresu zagrebačkog sastava ima ‘južnjačke krvi‘, i to ni manje, ni više nego kapetanica Ana Ištuk. Mati joj je iz Čilipa, Ivana Sambrailo čiji je brat Stijepo nekoć igrao nogomet za Konavljanin, pa za Croatiju iz Gabrila... 

Pratit će pomno ovogodišnja Liga europskih prvakinja i na samom jugu Hrvatske. 

15. listopad 2024 07:34