StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

VRGORAC RASTUŽIO DUBROVČANINA Sad je jasno, dobit ćemo novo ime na popisu pobjednika Kupa Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2020. - 22:13
U finalu malonogometnog Kupa Hrvatske na splitskim Gripama će u subotu, 19. prosinca, od 19 sati, igrati Olmissum i Vrgorac. Tko će po prvi put osvojiti trofej? Olmissum je drugi put u finalu, prošle godine je aktualni prvak izgubio od Uspinjače Gimka, a Vrgorac, koji je također drugi put u finalu, prije tri sezone je izgubio finale od Splita

Antun Bačić, Dubrovčanin na klupi Splita, najtrofejnijeg hrvatskog kluba, koji je od ovog ljeta drugoligaš, nadao se kako će njegov sastav, koji je vodeći u podskupini 'B' južne skupine Druge lige, iznenaditi prvoligaša Vrgorca, ali to se nije dogodilo. Imao je, istina, Split prvi prilike za pogodak, potom u 15. minuti i priliku za izjednačiti na 1:1. Već u završnici prvih 20 minuta je riskirao, zaigrao s vratarom / igračem, i to mu nije donijelo rezultat. Naprotiv, primio je još dva pogotka. Vrgorac je u posljednjoj minuti utakmice četvrtim pogotkom potvrdio uspjeh.

image
Split - Vrgorac 0:4 foto: Ante Čizmić / CROPIX


U prvom polufinalu Kupa, kao i u finalu doigravanja za prvaka ovog ljeta, Olmissum je gubio, izjednačio, te boljim izvođenjem šesteraca dobio Novo vrijeme Apfel. Sastav iz Makarske vodio je s 1:0, te 3:1, imao prednost i prilikom izvođenja šesteraca, Filip Bašković je u četvrtoj seriji obranio udarac Valeriju Juriću, ali je potom Rodrigo promašio okvir gola. U prvoj dodatnoj seriji šesteraca odluka: Jerko Jurlina je pogodio za Olmissum, a Josip Bilandžić, drugi vratar omiškog sastava, zaustavio je udarac Nikole Pašalića. Makarski sastav je sredinom prvog poluvremena ostao bez Vedrana Kazazića, koji se ozljedio. 

Olmissum – Novo Vrijeme Apfel 8:7
SPLIT
Mala dvorana Sportskog centra Gripe. Bez gledatelja. Suci: Nikola Jelić (Varaždin) i Josip Dujmić (Jurdani).
Strijelci: 0:1 Pulinho (8), 1:1 Pavić (19), 1:2 Rodrigo (24), 1:3 Horvath (25), 2:3 Rodrigo (28/AG), 3:3 Kustura (31).
Šesterci, prva serija: 1:0 Juretić, 1:1 Rodrigo, druga serija: 2:1 Kustura, 2:2 Bajrušović, treća serija: 3:2 Horvat, 3:3 Jelavić, četvrta serija: 3:3 Jurić (obrana Bašković), 3:3 Pulinho (preko gola), peta serija: 4:3 Kolobarić, 4:4 Osredkar, dodatne serije, prva: 5:4 Jurlina, 5:4 Pašalić (obrana Bilandžić).
OLMISSUM: Bilandžić, Luketin, Baučić, Kustura, Mišerda, Pavić, Jurlina, Postružin, Horvat, Juretić, Perišić, Kolobarić, Jurić, Sekulić.
NOVO VRIJEME APFEL: Bašković, Herceg, Vuković, Pulinho, Jelavić, Osredkar, Sokol, Bajrušović, Kazazić, Pašalić, Lasić, Gašpar, Rodrigo, Horvath.

image
Valerije Jurić (Olmissum) i Rodrigo (Novo vrijeme Apfel) foto: Ante Čizmić / CROPIX

image
Slavlje igrača Olmissuma nakon pobjede na šesterce, te plasmana u finale foto: Ante Čizmić / CROPIX


Split – Vrgorac 0:4
SPLIT
Mala dvorana Sportskog centra Gripe. Bez gledatelja. Suci: Saša Tomić (Zagreb) i Vedran Babić (Split).
Strijelci: 0:1 Martinac (8), 0:2 Kraljević (19), 0:3 Gudasić (20), 0:4 Kozarić (40). 
SPLIT: Čizmić, Vladović, Radić, Taći, Musinov, Pavičić, Pavlović, Kuzmanić, Tešija, Milanko, Družijanić.
VRGORAC: M. Vuković, Gudasić, Kozarić, Gašpar, Martinac, Raos, Kraljević, Pervan, Govorko, A. Vuković, Marinović, Turić, Roskam, Grbavac.
06. svibanj 2024 11:27