StoryEditorOCM
OstaloODLUKA VLADE |

VRAĆAJU SE NAJBOLJI NA SPORTSKE TERENE ‘Raduje ovaj prvi korak naprijed, te vjerujem kako nećemo dočekati korak unatrag‘

Piše Tonči Vlašić
23. travnja 2020. - 16:45
Trener Mateo Semiz, te Anđela Violić, Petrunjela Pavić i Josip Bulić, juniorski reprezentativci Hrvatske, članovi Judo kluba Dubrovnik 1966. foto: Tonči Vlašić
Vlada RH je donijela odluke, a već u prvoj od tri faze popuštanja mjera zaštite od epidemije koronavirusa, koja započinje u ponedjeljak, 27. travnja, omogućuju se između ostalog treninzi sportaša i sportašica prve i druge kategorije te seniorskih ekipa u najvišem stupnju natjecanja. Sportaše prve i druge kategorije čine osvajači medalja na najvećim svjetskim natjecanjima, ali i oni koji imaju visok međunarodni rejting u svom sportu.

- Naš klub ima dvije sportašice od ukupno tri, koliko ih je u drugoj kategoriji iz naše županije. To su Anđela Violić i Petrunjela Pavić, dok je treća Iva Oberan iz Judo kluba Župa dubrovačka. Ova odluka znači kako ćemo napokon moći raditi na treninzima judo, a što nismo mogli od proglašenja karantene. Treninzi za vrijeme zabrane ulaska u dvoranu, okupljanja, bilo je minimalno održavanje fizičkih sposobnosti – istaknuo je Mateo Semiz, glavni trener Judo kluba Dubrovnik 1966.

- Javna ustanova športski objekti Dubrovnik čeka odluku našeg Stožera civilne zaštite. Još ne znamo točan popis svih dubrovačkih sportaša, kojima se ovom odlukom omogućuju treninzi, a moramo vidjeti i koje sve mjere treba poduzeti, što napraviti u sportskim objektima kako bi sportaši, kojima se ovom odlukom omogućuju treninzi, bili sigurni na treningu - rekao je Lukša Klaić, ravnatelj Javne ustanove športski objekti Dubrovnik.

image
Vjeko Kobešćak, trener vaterpolista Jug Adriatic osiguranja foto: Tonči Vlašić


- Evidentno je kako stvari idu na bolje. Vijest je iz tog razloga odlična, ali to ne znači kako je sve ovo iza nas. Naprotiv, trebat će i dalje biti oprezan, te se pridržavati svih preporuka, ja bih rekao naredbi, Stožera. Što se nas tiče nama bazen život znači. Još ne znamo pravila ponašanja kad se vratimo u njega. Pretpostavljam kako ćemo moći trenirati u manjim skupinama. Budući se ne zna kalendar natjecanja, nema nikakve žurbe. Mišljenja sam kako bi se barem domaće prvenstvo moglo odigrati do kraja, dok će to teško biti moguće kad su u pitanju europska i regionalna natjecanja. Raduje ovaj prvi korak naprijed, te vjerujem kako nećemo dočekati korak unatrag, kako se nećemo opustiti nakon ove odluke, već se i dalje pridržavati svih naredbi stožera – naglasio je Vjeko Kobešćak, trener vaterpolista Jug Adriatic osiguranja.
27. travanj 2024 02:26