StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Vozi Dubrovnik ‘sto na sat‘: kup petica Lee Burazor, Daniel Dinata za pet na OP Alžira, u Dalmatinskoj ligi žetva medalja

Piše Tonči Vlašić
21. listopada 2024. - 21:16

Vozi Badmintonski klub Dubrovnik ‘sto na sat’. Prvo se može pohvaliti s devet medalja na turniru 4. kola Kupa Hrvatske. 

- Lea Burazor je bila prvo ime turnira, ne samo našeg kluba. Osvojila je pet medalja. Bila je najbolja u pojedinačnoj konkurenciji u uzrastu do 15 i do 17 godina, a igrajući s Lovrom Matovinom iz Koprivnice osvojila je srebro u mješovitim parovima u konkurenciji do 15 i do 17 godina, a broncu u kategoriji do 19 godina – istaknut će dubrovački klub. Dalje, u konkurenciji poletaraca do 11 godina osvojio je Dubrovnik dvije brončane medalje u paru. 

- To su ujedno i prve medalje za naše najmlađe igrače. U muškoj konkurenciji broncu su osvojili Niko Zvone i Jakov Kralj, dok su u ženskoj konkurenciji broncu osvojile Mara Biočić i Nina Grbavac. U konkurenciji mješovitih parova do 17 godina zlato je osvojila Karla Iva Vuletić igrajući s Filipom Kosom iz Koprivnice. U uzrastu do 19 godina Lučia Galjer je osvojila srebro u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Erika Konjuh bila na korak do medalje, četvrta na kraju u pojedinačnoj konkurenciji, te u mješovitim parovima.

Sad je Daniel Dinata osvojio Međunarodno otvoreno prvenstvo Alžira, a to je član Dubrovnika uspio bez izgubljenog gema. 

- Meč se igra na dva dobivena gema do 21 bod. Dinata je svih pet mečeva dobio 2:0, u četiri od pet mečeva uspio je u jednom gemu ostaviti suparnika ispod 10 poena. Rezultatski najviše problema je imao na startu protiv Malezijca Darrella Chewa, kojeg je dobio s 25:23 i 21:15. 

Dinati je ovo prvi osvojeni turnir iz kategorije International Series. Osvojio je nove bodove za svjetsku rang listu. Bio je uoči puta u Alžir 143. igrač svijeta. 

- Ovaj uspjeh bi ga trebao približiti mjestu u TOP 100 najboljih igrača svijeta. Do kraja godine u planu ima nastup na turnirima u Irskoj, Škotskoj i Indiji – navode iz kluba. 

Dalje, Dubrovnik je bio u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka domaćin turnira 3. kola Dalmatinske lige. Nastupila su 43 mališana iz Zadra, Splita i Dubrovnika. 

Osvojili smo 24 medalje. Redom, u uzrastu do 11 godina pojedinačno najbolji je bio Jakov Kralj, a drugi Niko Zvone. U konkurenciji djevojčica prva je bila Nina Grbavac, a treća Mara Biočić. U uzrastu do 13 godina kod dječaka prvi je bio Leon Milić, drugi Marko Hrgović, a treći Đivo Marinović, u konkurenciji djevojčica druga je bila Luce Šprem, a treća Mara Paradžik, u muškim parovima prvi su bili Leon Milić i Marko Hrgović, drugi Đivo Marinović i Antun Šprem, a treći Jakov Kralj i Niko Zvone, u ženskim parovima druge su bile Luce Šprem i Mara Pardžik. U uzrastu do 15 godina najbolji kod dječaka je bio Niko Begović, drugi Teo Matijević, a treći Paulo Šalaj, kod djevojčica prva Nika Kolunđija, a druga Nora Boroje, u muškim parovima prvi su bili Niko Begović i Maro Tutman, a drugi Teo Matijević i Paulo Šalaj, u ženskim parovima drugo mjesto su zauzele Nika Kolunđija i Nora Boroje, a treće Mara Dimnić i Marija Špec, a u uzrastu do 19 godina najbolji je u konkurenciji dječaka bio Mateo Prce, koji je s Ivanom Mihatovićem osvojio srebro u paru. 

21. listopad 2024 21:16