StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Vito Šutalo nastavio niz Neptuna na državnim prvenstvima, te razvio bandjeru svetog Vlaha na Jarunu!

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2023. - 15:12

Dubrovčanin Vito Šutalo je mlađe juniorski doprvak Hrvatske. Neptun je nastavio svoj niz. Svake godine među osvajačima medalja na državnim prvenstvima. Sad je uspio na prvenstvu za juniore, mlađe juniore, kadete i mlađe kadete. Nedavno je slavio na istom mjestu, zagrebačkom Jarunu, medalju na seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Bilo je super zanimljivo ‘A’ finale skifova u konkurenciji mlađih juniora. Razlika između zlatnog Luke Sabelja iz zagrebačke Croatie i brončanog Josipa Jakšića iz Korane dvije sekunde i 69 stotinki. Foto finiš je odlučivao tko će uzeti srebro, a tko broncu. Neptunov reprezentativac je za dvije desetinke sekunde bio brži od Jakšića.

image

Vito Šutalo s bandjerom svetog Vlaha na Jarunu

Šutalovo srebro, zatim još tri ‘A’ finala, te pet ‘B’ finala – to je rezultat Veslačkog kluba Neptun ovog vikenda na državnom u Zagrebu.

Tko je još veslao u ‘A‘ finalu? Dvojac na pariće mlađih kadeta Ante Krešić i Rudi Kapetanić je bio četvrti s tri sekunde i 29 stotinki sekunde zaostatka za brončanom posadom Veslačkog kluba Marina Kaštela. Zatim, Karlo Hajdić je bio peti u skifu u ‘A’ finalu u konkurenciji kadeta, dok je šesto mjesto zauzeo dvojac na pariće kadetkinja u sastavu Iva Krešić i Kiara Kapetanić.

Potom, prvi u ‘B‘ finalu, a ukupno sedmi bio je Ivan Ban u skifu za lake juniore, druga u ‘B’ finalu, a osma ukupno Nela Matić u skifu u konkurenciji juniorki, zatim četvrti u ‘B’ finalu, a deseti ukupno mlađe juniorski dvojac na pariće u sastavu Luka Štrman i Lukas Kristović, te isto tako četverac na pariće mlađih juniora (Đivo Bečić, Andro Besjedica, Lukas Kristović i Luka Štrman), dok je peti u ‘B’ finalu, a ukupno jedanaesti bio Martin Runje u skifu u konkurencji kadeta.   

Neptunaši su u Zagrebu nastupili pod vodstvom trenera Pava Bečića i Lovra Čondrića, te tajnika kluba Mara Kapovića.   

01. svibanj 2024 21:03