StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Vito Šutalo imao debi na velikom natjecanju, Dubrovčanin odradio prvu trku na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Parizu!

Piše Tonči Vlašić
3. kolovoza 2023. - 12:41

Vito Šutalo je imao debi na velikom natjecanju, veslao je na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koja se održava u Parizu, na stazi na kojoj će se iduće ljeto odlučivati o medaljama na Olimpijskim igrama.

Neptunaš ne nastupa u skifu u kojem je ostvario dosta uspjeha u posljednje vrijeme i tako zaslužio poziv izbornika, već je u četvercu s tri člana šibenske Krke (Marko Martinović, Franko Dobra i Jakov Slavica). Procijenila je struka kako bi skupa mogli napraviti dobar rezultat.

Dubrovčanin je još uvijek mlađi junior, kao i Šibenčani, ovo im je nagrada za učinjeno u posljednje vrijeme. Iskazali su se ne samo na natjecanjima, već i na pripremama pokazali kako su svakim danom sve bolji i bolji.

U kvalifikacijama je hrvatski četverac bio peti. Prva dva mjesta u skupini su vodila u polufinale, ostali će u repasaž. Kad je nakon prvih 500 metara bilo jasno kako se teško uključiti u borbu za prva dva mjesta s posadom Njemačke i Poljske, obje su starije, izlazno godište, odlučili su čuvati snagu za idući nastup.

Želja im je kao mlađim juniorima veslati u B finalu juniorskog SP-a, natjecanja u kojem pravo nastupa imaju ne samo iduće, već i 2025. godine.   

01. svibanj 2024 15:44