StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Unatrag mjesec dana Super liga je bila sigurna, sad više nije: Probudi se Hajduče!

Piše Tonči Vlašić
22. veljače 2023. - 16:10

PRVA HL - JUG

Rezultati 12. kola: Stivan – Imotski 19:5, Župa dubrovačka – Primošten 12:12, Komiža – Brela 12:12, Otok – Hajduk 15:9, Naklice – Crvene kuće 11:13.

Poredak: 1. Hajduk 24 boda, 2. Crvene kuće 22 boda, 3. Župa dubrovačka 19 bodova, 4. Otok 18 bodova, 5. Naklice (utakmice manje) 17 bodova, 6. Brela 17 bodova, 7. Primošten 16 bodova, 8. Imotski (utakmice manje) 16 bodova, 9. Stivan 13 bodova, 10. Komiža 8 bodova.

Raspored 13. kola: Brela – Stivan, Imotski – Župa dubrovačka, Otok – Naklice, Primošten – Crvene kuće, Hajduk – Komiža.  

Hajduk je otvorio sezonu sa sedam pobjeda, činilo se kako ga nitko ne može zaustaviti na putu prema najvećem rangu, Super ligi, ali nakon toga u idućih pet kola ostvario je samo jednu pobjedu i čak četiri poraza. I dalje je vodeći, međutim, njegova prednost je u odnosu na Crvene kuće, koje su druge, samo dva boda uz napomenu kako je dubrovački sastav gost prvog pratitelja do kraja sezone.

Župa dubrovačka zaostaje za Hajdukom pet bodova. Treća je. Odigrala je 12:12 kod kuće s Primoštenom, osvojila bod, a ne tri. Prethodno je tijesno poražena u Zadru od Crvenih kuća, i to izgubivši u posljednjem, trećem krugu, sve četiri discipline nakon što je dobila sve četiri na ‘gumama‘.

Hajduk je Crvene kuće dobio u Srebrenom s 20:4, ali nakon toga prvo poraz kod Primoštena 17:7, pa kod kuće od Imotskog 15:7. U 10. kolu upisao je pobjedu protiv Brela na startu drugog dijela sa 16:8, ali nakon toga poraz kod Naklica 14:10, te sad u Sinju od Otoka 15:9.

Zbog čega Hajduk igra loše? Može li se Hajduk trgnuti? Ostao je bez svog kapetana Damira Ilića, koji je tragično nastradao dan nakon pobjede u 6. kolu protiv Župe dubrovačke. Šok je velik. Zatim, u nekoliko utakmica Hajduk nije mogao računati na Ali Asker Recepa, koji, kao i ostali, sad ne pruža dobre igre...

Vodio je Hajduk sad u Sinju 5:3 nakon prve četiri discipline, ali je izgubio sve četiri na ‘gumama’ i to nije uspio nadoknaditi u zadnjem krugu. Sa samo osmoricom je bio kod Otoka (Pero Fiorović, Josip Glavinić, Nikola Maroević, Nikola Mikulić, Andro Miljević, Miroslav Petković, Ali Asker Recep i Pero Vlahutin).

Sad Hajduku u goste stiže zadnja Komiža. Potom ide predzadnjem Stivanu, pa igra protiv treće Župe dubrovačke, koja je protiv Primoštena nakon ‘guma’ imala vodstvo 10:6, ali je u zadnjem krugu dobila samo jednu od četiri discipline. Pod vodstvom Vlaha Kesovije Župa dubrovačka je bod protiv Primoštena izborila u sastavu: Mato Barišić, Stijepo Batinić, Ilija Belan, Nedjeljko Bogoje, Tonći Bulat, Miljenko Dundić, Ante Farčić, Alen Franić, Branko Gašpar, Mario Gašpar, Miro Mihaljević i Mateo Počanić.

Župa dubrovačka, koja je gost Imotskog u 13. kolu, ne ‘puca’ na najveći rang, ali lovi jedno od prva šest mjesta, koja je ostavljaju u drugom razredu.

07. svibanj 2024 23:43