StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI EURO

Tuga velika, debitant Slovačka izbacila Hrvatsku s Eura, ništa od četvrtfinala, naši se vraćaju kući prije nego se očekivalo

Piše Tonči Vlašić
29. siječnja 2022. - 16:10
ISPALI SMO

Hrvatska – Slovačka 3:5

GRONINGEN Martini Plaza. Gledatelja 500. Suci: Grigori Osomkov (Estonija) i Viktor Bugenko (Moldavija), treći sudac: Nicola Manzione (Italija).

Strijelci: 0:1 Smerička (8), 1:1 Postružin (15), 1:2 Kozar (20), 1:3 Drahovsky (21), 1:4 Drahovsky (28-6m), 1:5 Smerička (35), 2:5 Horvat (36), 3:5 Jelovčić (38)

HRVATSKA: Luketin, Jelovčić, Marinović, Novak, Postružin - Primić, Kanjuh, Kustura, Đuraš, Jurlina, Čekol, Horvat, Sekulić. Izbornik: Marinko Mavrović.

SLOVAČKA: Karpiak, Rick, Kozar, Doša, Drahovsky - Oberman, Serbin, Ševčik, Smerička, Zdrahal, Zatovič, Brunovsky, Čerovsky, Ostrak. Izbornik: Marian Berky.

Ništa od četvrtfinala, Hrvatska se oprostila od Eura, uvjerljivim porazom od debitanta, Slovačke, protiv kojeg je i bod donosio prolaz dalje. Bila je favorit protiv Slovačke, bila je favorit za drugo mjesto u skupini, ali nije uspjela.

Uvertira posljednje utakmice u skupini nije bila dobra. Marinko Mavrović je nakon večernjeg treninga u petak javio: 'Ostali smo bez Josipa Sutona!'. Ozljeda ga je izbacila s Eura, te je izbornik posegnuo za zamjenom. Duje Kustura, koji je u Nizozemskoj bio u statusu rezerve, uskočio je na upražnjeno mjesto.

- Uoči puta u Nizozemsku ostali smo bez Perića, a onda i bez Matoševića koji je u dvoboju protiv Rusije zaradio crveni karton. Sad nam se dogodila i ozljeda Josipa Sutona. On je iznimno važan igrač u našoj rotaciji. No, ovo je prilika ostalim igračima da se nametnu i pokažu da su s pravom u krugu reprezentacije – rekao je Mavrović.

Naši su bolje otvorili utakmicu, bolje su odigrali prvo poluvrijeme, ali broje se pogotci, a tu je uspješnija bila Slovačka, te je ona imala četvrtfinale u ruci nakon što se otišlo na odmor. Davor Kanjuh u 4., Luka Sekulić u 6., te Dario Marinović u 7. minuti su bii u prilikama, najveća je bila Sekulića, ali nismo uspjeli prvi postići pogodak već je to uspjelo Slovačkoj u 8. minuti. Smerička je pogodio s desne strane.

U 12. minuti udarac Franca Jelovčića zaustavili su Slovaci na crti, potom se u dva navrata istaknuo vratar Slovačke Karpiak. U 15. minuti smo uspjeli. Marinović je asistent, Kristijan Postružin strijelac. Ali, u posljednjim sekundama prvog poluvremena nova pogreška. Kozar je bio strijelac.

Drahovsky je iznenadio sve udarcem s centra, i Žarka Luketina na vratima, te je Slovačka nakon samo šest sekundi nastavka imala dva pogotka viška. Zoran Primić je potom stao na naša vrata. Istaknuo se u nekoliko navrata, ali u 28. minuti nije uspio zaustaviti kazneni udarac. Drahovsky je još jednom bio precizan. Deset minuta prije kraja, očekivano, Mavrović je bacio sve karte u napad. Na kraju je pogriješio Primić, Smerička je to kaznio (1:5). Pogocima Mateja Horvata i Franca Jelovčića ublažili smo poraz, imali nakon trećeg pogotka još dvije minute i šest sekundi, ali nismo uspjeli ugroziti pobjedu Slovačke..

Nikad prije nismo izgubili od Slovačke, sad jesmo. Hrvatska nije uspjela. Vraća se kući. Ne može biti zadovoljna.

SKUPINA ‘C‘

Amsterdam, Ziggo Dome, 1. kolo, petak, 21. siječnja: Rusija - Slovačka 7:1 Poljska - Hrvatska 1:3, utorak, 25. siječnja, Amsterdam, Ziggo Dome, 2. kolo: Hrvatska - Rusija 0:4, Slovačka - Poljska 2:2, subota, 29. siječnja, Groningen, Martini Plaza, 3. kolo: Slovačka - Hrvatska 5:3, Amsterdam, Ziggo Dome: Rusija - Poljska 5:1. 

Poredak: 1. Rusija 9 bodova (16:2), 2. Slovačka 4 boda (8:12), 3. Hrvatska 3 boda (6:10), 4. Poljska 1 bod (4:10).

Dva najbolja iz skupine plasirat će se u četvrtfinale. 

09. svibanj 2024 02:59