StoryEditorOCM
OstaloBRAVO NAŠI

Triatlon klub Dubrovnik upisao Hrvatsku među osvajače medalja na Europskom prvenstvu u Half Ironmanu!

Piše Tonči Vlašić
28. kolovoza 2023. - 21:29

Lijep rezultat ostvarili su članovi Triatlon kluba Dubrovnik, koji su na Europskom prvenstvu u Half Ironmanu branili boje Hrvatske.

Imamo broncu – pohvalio se Daniel Marušić, a nju je osvojio Goran Pulig, koji je u kategoriji natjecatelja od 45 do 49 godina bio treći. Osim njih dvojice nastupio je i Željko Cota.

Zadatak u Menenu, belgijskom gradu u blizini granice s Francuskom, bio je 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom, te 21,1 kilometar trčanja. Sva trojica su svladala sve prepreke, odradila 113 kilometara, te prošla ciljem. S obzirom na činjenicu kako je u njihovoj konkurenciji bilo 513 natjecatelja, 53. mjesto Cote u ukupnom poretku je baš dobar rezultat, dok je bio jedanaesti u svojoj kategoriji natjecatelja od 25 do 29 godina. Marušić je u ukupnom poretku bio 280., a u svojoj kategoriji od 50 do 54 godine 25., dok je Pulig u ukupnom poretku zauzeo 113. mjesto.

- Plivalo se u rijeci, točnije, u kanalu. Nije bilo struja. Temperatura vode 23,24 stupnja. Što se tiče bicikle, bilo je malo uspona, ali vjetrovito, te je to otežavalo vožnju. Trčanje je bilo tri kruga od 7 kilometara. Sve ravno, išlo se i kroz grad. Bilo je dosta gledatelja uz samu stazu. Navijali su. Podržavali svakog natjecatelja, a što je rijedak prizor kad su ovakvi i slični događaji u našim krajevima – istaknuo je Cota.

Temperatura je bila, kažu članovi Dubrovnika, idealna za dobar rezultat, između 15 i 20 stupnjeva.

- Toplije je bilo u kanalu, kad smo plivali, nego vanka, dok smo vozili biciklu, te trčali – dodali su.

image

Pulig, Marušić i Cota

Puligu i Marušiću je ovo bio debi za reprezentaciju. Cota je drugi put nastupio u dresu s državnim grbom.

- Ponosni smo što smo mogli predstavljati državu. Prekrasan osjećaj. Podržavali su nas domaći navijači, a bilo je uz stazu i naših ljudi. Kad su vidjeli kockice na našem dresu, čulo se: Croatie! Croatie!

I onda taj svečani trenutak na kraju, koji će se pamtiti. Pulig s brončanom medaljom oko vrata. Hrvatska među osvajačima medalja! Njegov najveći međunarodni uspjeh.

Hvale ga Marušić i Cota, on hvali njih dvojicu, a sva trojica već razmišljaju o novim izazovima. Marjanski đir u Splitu, najstarije triatlonsko natjecanje u Dalmaciji, koje je ove godine ujedno Prvenstvo Hrvatske u Olimpijskom triatlonu. Zatim, nakon toga dva zadatak kod kuće, peto izdanje triatlona Earth, Sea & Fire, pa prvo izdanje Dubrovnik Spartan Traila.

- Nema odmora - dodali su.

03. svibanj 2024 03:19