StoryEditorOCM
OstaloTRČI, VOZI, PLIVAJ

Tri mušketira Dubrovnika u dresu reprezentacije na Europskom prvenstvu u Half Ironmanu: Pulig, Cota i Marušić pred izazovom dugim 113 kilometara!

Piše Tonči Vlašić
23. kolovoza 2023. - 17:03

Krenuli su prijepodne autom na put dug 1900 kilometara. Start, dakle, Dubrovnik, negdje u Njemačkoj će prespavat, a cilj je Menen, belgijski grad, koji se nalazi nedaleko od granice s Francuskom. Kad dođu gore, do cilja, a trebali bi u četvrtak navečer, pregledat će stazu, a u nedjelju, 27. kolovoza, na njoj ih čeka novi put dug oko 113 kilometara. Međutim, taj put neće odraditi uz pomoć motora, već svojom snagom. Prvo će plivati 1900 metara, zatim voziti biciklu 90 kilometara, a na kraju istrčati 21,1 kilometar.

I jedno, putovanje do grada domaćina Europskog triatlon multisport prvenstva, i drugo – zadatak na prvenstvu – stoji pred trojicom uspješnih članova Triatlon kluba Dubrovnik, Daniela Marušića, Gorana Puliga i Željka Cote, koji će na spomenutom natjecanju ovaj put braniti boje Hrvatske.

Konkurencija? Računajući sve uzrasne kategorije, obje konkurencije, na EP-u će, najave su takve, nastupiti oko tisuću triatlonaca.

- Prošle godine sam nastupio prvi put za reprezentaciju, i to je bilo na prvenstvu Balkana u Zagrebu. Meni će ovo biti treći Half Ironman u životu, Daniel je samo prošle godine odradio deset, a njemu će ovo biti ukupno dvadeseti u karijeri. Puligu pak osmi. Daniel će nastupiti u konkurenciji natjecatelja od 50 do 54 godine,  Goran je u konkurenciji natjecatelja od 45 do 49, a ja od 25 do 29 godina. Pripreme su bile cijele zime. Kad si u ovom sportu, pripreme su non stop. Sva trojica smo ove godine odradila državno prvenstvo, koje je bilo na Korčuli. Bio sam peti ukupno, a drugi u svojoj uzrasnoj skupini, Goran sedmi ukupno, a prvi u svojoj kategoriji. I Daniel je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji – istaknuo je Cota.

Dubrovačku ekipu smo ‘uhvatili‘ u vožnji prema cilju, EP-u. Najmlađi od trojice prenosi što govore i dvojica iskusnijih članova Dubrovnika.

- Start je u nedjelju oko podne i kvarat. Mi smo jedini predstavnici Hrvatske na prvenstvu. U petak i subotu ćemo pregledat stazu. Do starta se odmaramo kako bi svježi dočekali prvenstvo – naglašavaju hrvatski reprezentativci, članovi Dubrovnika, uoči svog debija na EP-u.

03. svibanj 2024 21:30