StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Tri kluba s juga među osvajačima medalja na državnom: doprvak Lukša Bračić i četiri bronce!

Piše Tonči Vlašić
2. travnja 2023. - 09:52

Prvenstvo Hrvatske za djevojčice i dječake, uzrast do 14 godina, održano je u Zagrebu. Među gotovo 350 judoka iz 60 klubova nastupilo je njih trideset i dvoje iz sedam klubova Dubrovačko-neretvanske županije. Tri kluba s juga su među osvajačima medalja: Dubrovnik 1966. se vratio s jednom broncom, Konavle Cavtat s dvije bronce, a Župa dubrovačka sa srebrom i broncom.

Abecednim redom, klub, broj natjecatelja, te judoka koje su na prvenstvu ostvarile barem jednu pobjedu.

Judo klub Dubrovnik? Jedan natjecatelj. David Obuljen u kategoriji do 55 kilograma prvo je ostvario dvije pobjede, stigao do polufinala, a zatim je upisao dva poraza, drugi u borbi za broncu, te je na kraju zauzeo peto mjesto.

Judo klub Dubrovnik 1966.? Stigao je s jedanaest natjecatelja. Andrej Lasica je bio treći u kategoriji do 46 kilograma. Ostvario je pet pobjeda u šest borbi, nakon prve dvije poražen je u četvrtfinalu, a zatim je s dvije pobjede u repasažu stigao do borbe za broncu, koju je također dobio. Niko Cvjetković je u kategoriji do 46 kilograma  dobio četiri od šest borbi, te zauzeo peto mjesto. Isti plasman ostvario je Jerko Kulišić, koji je s tri pobjede stigao do polufinala kategorije do 50 kilograma, jedna pobjeda mu je još nedostajala za postolje, ali nakon što je izgubio borbu za finale, nije uspio slaviti ni u borbi za broncu. Đivo Vojvoda je u kategoriji do 66 kilograma zauzeo sedmo mjesto s pobjedom i dva poraza.

Judo klub Konavle Cavtat? Dvije judašice. Obje na postolju. Obje s bronco oko vrata. Nika Katušić je bila treća s tri pobjede u četiri borbe u kategoriji do 36 kilograma, dok je Dalia Schmuch imala borbu više i pobjedu više, te je treća u kategoriji do 52 kilograma.

Judo klub Mokošica? Doputovao je sa sedam natjecatelja. Pobjede na prvenstvu su ostvarili: Darko Milutinović, koji je nakon poraza na startu nanizao četiri pobjede te stigao do borbe za broncu u kategoriji do 38 kilograma, koju je izgubio. Pobjedu i poraz je ostvario Joško Bakara u kategoriji do 50 kilograma (bez plasmana), dok je Antonio Matana sedmi u kategoriji preko 66 kilograma s pobjedom i dva poraza.

Judo klub Slano? Nastupio je s troje natjecatelja. Paula Konjuh u kategoriji do 40 kilograma s tri pobjede je stigla do polufinala, a nakon toga poražena u borbi za finale, te u borbi za treće mjesto. Zauzela je peto mjesto.

Judo klub Ura Nage? Nastupio je sa šest natjecatelja. Marin Hrnić je u kategoriji do 38 kilograma ostvario dvije pobjede i dva poraza (bez plasmana), dvije pobjede i dva poraza imao je i Šime Šimunović u kategoriji preko 66 kilograma, stigao je do borbe za broncu, koju je izgubio te zauzeo peto mjesto. Laura Crnčević je imala pobjedu i dva poraza (bez plasmana),

Judo klub Župa dubrovačka? Stigla je s dva natjecatelja. Oba su osvajači medalje. Jedina s juga je imala predstavnika u finalu: Lukša Bračić je doprvak u kategoriji do 42 kilograma. Zaustavljen je tek u finalu do kojeg je stigao sa četiri pobjede. Prošle godine također na postolju. Tad brončani. Ivano Sabljo je u kategoriji do 50 kilograma osvojio broncu. Dvije pobjede do četvrtfinala, a nakon poraza u njemu nove tri pobjede, posljednja peta u borbi za broncu.

27. travanj 2024 00:20