StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

TREĆA HRVATSKA LIGA Slivno u Vodovađi nije dozvolilo Omladincu da preuzme vrh, HVIDRA Gromača zaustavila Rijeku...

Piše Tonči Vlašić
5. listopada 2020. - 09:51
Bez pobjednika u derbiju kola, Omladinac - Slivno 12:12, te je Slivno i dalje s bodom prednosti u odnosu na Omladinac, koji je pobjedom kod kuće mogao skočiti na vrh. Slivno je ostalo jedini neporaženi sastav lige budući je Rijeka Mandaljena izgubila od HVIDRA Gromače. Torcida Osojnik je bila bolja minimalno od Sokola, uzela je tri boda, te se izjednačila s Omladincem na drugom mjestu, a samo joj bod bježi lider.

Redom, u Vodovađi 4:4 nakon prvog kruga, zatim 6:2 za domaćina na 'gumama', ali u zadnjem krugu tri discipline je dobio gost, te je uzeo bod. Domaćin će žaliti za izgubljenim parom u prvom krugu, te porazom u disciplini trojka u zadnjem. U obje je bio za jednu boću kratak.

HVIDRA Gromača je uzela sva tri boda u Srebrenom, i to je sa 14:10 dobila Rijeku Mandaljenu. U prvom krugu su gosti dobili tri discipline, te isto tako tri na 'gumama' zbog čega je Rijeka Mandaljena u zadnjem krugu trebala dobiti sve četiri discipline za izbjeći poraz, te upisati treći remi ove sezone. Nije uspjela jer je Stijepo Batinić bio super uvjerljiv protiv Joza Maslaća. Dobio je pojedinca s 13:2, te je HVIDRA Gromača upisala prvu gostujuću pobjedu u sezoni.

Na Osojniku super zanimljivo do zadnje boće. Tko će pobijediti, Torcida Osojnik ili Sokol. Nakon prvog kruga bilo je 4:4, nakon 'guma' 8:8, i onda zadnji krug. Oba pojedinca je dobio domaćin, par je pripao Sokolu, a trojka je završila bez pobjednika, 5:5 (Ivan Šurko, Antun Lučić i Stijepo Svičarević za domaće, a za goste Vlatko Caput, Božo Đuka i Pavo Kralj). Svičarević je donio domaćinu svih šest bodova, dobio sve tri discipline. Šest bodova je za Sokol osvojio Gracija Stijepčević. Je li štafeta odlučila? Antun Lučić i Stijepo Svičarević su dobili Boža Đuku i Graciju Stijepčevića s 28:23. Možda je sve moglo biti drugačije da je u preciznom valjanju Božo Žmirak nije dobio Boža Urlovića s 18:17, a u boću je bilo za domaćina i u prvom krugu u paru. Tad su Stijepo Memunić i Božo Žmirak dobili sa 7:6 Boža Đuku i Boža Urlovića. 

Prud je dobio Ploče u dvorani u Metkoviću. 'Gume' su presudile, a tu je Prud dobio tri od četiri discipline. U prvom i zadnjem, trećem krugu je bilo izjednačeno, svatko je slavio u dvije discipline. Rezultatski super zanimljivo bilo je u brzinskom izbijanju (Josip Marušić je za domaće pogodio 22 boće, a Antonio Kraljević za goste jednu manje).

Umčani su protiv Gornje Vrućice odlično otvorili. Nakon prvog kruga imali vodstvo 8:0. Nakon 'guma' bilo je 12:4, te je u zadnjem krugu domaćinu trebao samo jedan bod za pobjedu, a uzeo je šest, te je slavio uvjerljivu pobjedu.  

SEMAFOR
Rezultati 5. kola: Torcida Osojnik – Sokol 13:11, Umčani – Gornja Vrućica 18:6, Omladinac – Slivno 12:12, Prud – Ploče 14:10, Rijeka – HVIDRA Gromača 10:14. Poredak: 1. Slivno 11 bodova, 2. Omladinac 10 bodova, 3. Torcida Osojnik 10 bodova, 4. Rijeka 8 bodova, 5. Prud 7 bodova, 6. Umčani 6 bodova, 7. Ploče 6 bodova, 8. HVIDRA Gromača 6 bodova, 9. Sokol 4 boda, 10. Gornja Vrućica 3 boda. Raspored 6. kola, subota, 10. listopada: Sokol – HVIDRA Gromača, Ploče – Rijeka, nedjelja, 11. listopada: Slivno – Prud, Gornja Vrućica – Omladinac, Torcida Osojnik – Umčani.
30. travanj 2024 23:32