StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

TO JE NAŠA OMBLA! Noković i Tikvica pogađali, Zore branio, dubrovački drugoligaš izbjegao najgore, sad se ipak lakše diše!

Piše Tonči Vlašić
14. ožujka 2021. - 19:54
Plješće Ombla, osmijeh je na licu, izbjegla je najgore - Antonio Drašković, Ivo Vlahušić, Dominik Gustin, Leo Bogdaonović...Tonči Vlašić

Na kraju uzvratne utakmice u Gospinom poju radost Omble, a tuga Knina za kojeg nema spasa jer u niži rang ispadaju najmanje dvojica, ali ne može biti mirna još uvijek ni Ombla jer u najgorem slučaju iz južne skupine Druge hrvatske lige ispadaju petorica. Međutim, kako stvari stoje nitko od prvoligaša iz Dalmacije neće ispasti, a mogao bi na kraju prvak južne skupine Druge lige izboriti veći rang, te bi ova pobjeda Ombli mogla biti dovoljna. Međutim, Ombla nije još završila posao. Čeka je Trogir, te dva ogleda koji će odlučiti tko će biti 11., a tko 12 u konkurenciji 14 klubova. Tko bude jedanaesti bit će miran i ako prvak južne skupine ne izbori plasman u Prvu ligu, te u niži rang presele trojica.

Knin je u uzvratnoj utakmici odmah zaigrao na sve ili ništa, povukao vratara iz igre, te preselio sve snage u polovicu terena Omble. Riskirao, drugačije i nije mogao jer mu ni pobjeda 2:0 ne bi bila dovoljna. Trebao je uspjeh s tri pogotka razlike ili pobjeda s dva pogotka razlike ukoliko je pet i više puta zatresao mrežu dubrovačkog drugoligaša.

Ulog je u Gospinom polju bio uistinu velik. Tko izgubi – ispada. Ombla je imala kapital 4:2 iz prve utakmice. Knin je poveo, i to u prvom poluvremenu. S tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku je nastavio pritiskati. U 25. minuti Matija Zore, vratar Omble, upisao je veliku obranu. Dvije minute poslije prvo slavlje domaćih. Antonio Nokoviić je uhvatio vratara Knina Ivana Bralića na spavanju, naciljao iskosa za 1:1. Ombla je do (nove) pobjede stigla u posljednjoj minuti. Domaći su slavili Bornu Tikvicu. Nema tko mu nije čestitao na pogotku.

Tko će biti domaćin u prvoj utakmici, Ombla ili Trogir, odlučit će ždrijeb.

image
Tko će prije do lopte, Borna Tikvica (Ombla) ili vratar Knina Ivan Bralić? 
Tonči Vlašić

RAZIGRAVANJE ZA POREDAK OD 11. DO 14. MJESTA

Ombla – Knin 2:1 / prva utakmica u Solinu 4:2 za Omblu

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Suci: Branko Vrnoga (Ploče) i Robert Hausvička (Dubrovnik), treći sudac: Mato Bajurin (Kupari), delegat: Mario Matić (Čilipi).

Strijelci: 0:1 (7), 1:1 Noković (28)

OMBLA: Matija Zore, Marko Ilić, Antonio Drašković, Ivo Vlahušić, Antonio Noković, Pero Ševo, Hrvoje Bogdanović, Leo Bogdanović, Dominik Gustin, Bornba Tikvica, Andro Drašković, Mateo Vodopić. Trener: Antonio Pjević.

KNIN: Ivan Bralić, Josip Bagarić, Dean Banić, Dino Peša, Igor Šuljić, Ante Peša, Ivan Tomić, Damir Dilber. Trener: Mario Sukno. 

image
Mateo Vodopić je stigao prvi do lopte 
Tonči Vlašić
image
Pero Ševo (Ombla) odnosi loptu ispred Damira Dilbera (Knin) 
Tonči Vlašić
image
Antonio Noković (Ombla) i Dean Banić (Knin) - Noković je bio strijelac za 1:1 
Tonči Vlašić
image
Matija Zore, vratar Omble
Tonči Vlašić
image
Dogovor Omble 
Tonči Vlašić
image
Borna Tikvica je u 40. minuti pogodio za 2:1 pobjedu Omble protiv Knina
Tonči Vlašić
image
Pogled u daljinu, njegova momčad nije uspjela - Mario Sukno, trener Knina 
Tonči Vlašić
image
Gužva pred golom Omble 
Tonči Vlašić
image
Iako je ulog bio velik, gledali smo fer i korektnu utakmicu - sportski pozdrav nakon utakmice, Leo Bogdanović (Ombla), sudac Robert Hausvička, Damir Dilber (Knin), sudac Branko Vrnoga i Dominik Gustin (Ombla) 
Tonči Vlašić
27. travanj 2024 06:39