StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Tko će voditi Square iduće sezone? Antun Bačić nije više trener prve momčadi ‘crveno plavih‘

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2023. - 21:49

Antun Bačić nije više trener Squarea. Uložio je dubrovački prvoligaš dosta više ove sezone u odnosu na prethodnu, lovio povijesni naslov prvaka, a na kraju nije postigao bolji rezultat nego prethodne sezone unatoč pojačanjima, te već spomenutom većem budžetu. Igrao je polufinale, kao i sezonu prije. 

Što više, u Kupu je ostvario slabiji rezultat nego sezonu prije. Ispao je već na startu završnice, u osmini finala.

Veliki je ulog bio ove sezone u domaćem prvenstvu. Sam plasman u finale doigravanja donosio je kartu za europsku Ligu prvaka, elitno natjecanje. Međutim, protiv Olmissuma u polufinalu, u obje utakmice, slabi ‘crveno plavi’. U obje su omiški ‘zeleno plavi’ bili dosta, dosta bolji.

I kad je ispalo kako je ispalo, Bačić više nije trener prve momčadi. Tko će biti? To se još ne zna, ali se u kuloarima spominje ime nekadašnjeg sjajnog hrvatskog reprezentativca, poslije trenera Nikole Tomičića. Je li 50-godišnji Splićanin, koji je u karijeri vodio splitsku Arenu, zatim Split, Solin, Murter i Zrinjski iz Mostara, rješenje?

Bačič je pomoćnik Duje Maretića, izbornika mlade reprezentacije, igrači do 19 godina, koju čeka Europsko prvenstvo, koje se početkom rujna igra u Poreču. 

26. travanj 2024 06:34