StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Dvojac Dubrovnika 1966. na Sardiniji, Semiz uz tatami, a u kategoriji do 90 kilograma Bulić i još 37 judoka

Piše Tonči Vlašić
7. listopada 2021. - 23:10

U tijeku je Svjetsko juniorsko prvenstvo u talijanskoj Olbiji. Nastupa gotovo 500 judoka iz 72 države. Boje Hrvatske brane tri judašice Ana Viktorija Puljiz, Katarina Krišto i Lara Cvjetko te jedan judaš, Dubrovčanin Josip Bulić. 

Puljiz iz Solina nastupila je u srijedu u kategoriji do 52 kilograma. Zaustavljena je na korak do četvrtfinala. Dan poslije je Kaštelanka Krišto, judašica Dalmacijacement Cemexa, u kategoriji do 63 kilograma uzela broncu, i to nakon što je prije mjesec dana osvojila naslov europske prvakinje. U petak će na tatami preostalo dvoje hrvatskih reprezentativaca, Cvjetko, judašica zagrebačke Like, u kategoriji do 70 kilograma, te član Dubrovnika 1966. Bulić, koji nastupa u kategoriji do 90 kilograma. 

- U Josipovoj kategoriji je 38 najboljih juniora svijeta. Eliminacije počinju u petak u 10 sati. Čeka ga u 1. kolu Olivares Jeremi, a pobjednik ide na trećeg nositelja Aydin Omera - javio se sa Sardinije Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966., te jedan od trenera reprezentacije. 

Olivares je reprezentativac Meksika, prošle godine je na kadetskim Panameričkom prvenstvu uzeo srebro. Zauzima 58. mjesto najboljih juniora svijeta u kategoriji do 90 kilograma. Bulić je na diobi 20. mjesta, dok je Aydin, reprezentativac Turske, četvrti sa svjetske rang liste. Aydin je osvojio broncu na Olimpijskim igrama mladih 2018., te ima ekipnu broncu sa kadetskog SP-a. 

26. travanj 2024 22:09