StoryEditorOCM
OstaloDAN ŽUPANIJE |

SVEČANOST U SPONZI Tko su sve laureati Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije?

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2020. - 09:47
Na istom mjestu, u isto vrijeme, 12. svibnja, na Dan Županije, kao i svih proteklih godina, naravno, ove u okolnostima u kojima živimo zbog koronavirusa, Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije održala je u Sponzi proglašenje najuspješnijih sportaša.

Izvršni odbor krovne županijske sportske organizacije odlučio je ovaj put nagraditi Ivu Oberan i Lorena Fatovića. Članica Judo kluba Župa dubrovačka je najuspješnija sportašica, a igrač Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranja je primio nagradu za najuspješnijeg sportaša. Zatim, dobitnik nagrade za najuspješnijeg trenera je Vjeko Kobešćak, trener seniorske momčadi Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje, koja je ponijela nagradu za najuspješniju momčad županije, dok je seniorska ekipa Ženskog košarkaškog kluba Ragusa dobitnik nagrade za najuspješniju žensku ekipu.

LAUREATI U SENIORSKOJ KONKURENCIJI

image
Radost - pobjeda Ive Oberan, članice Judo kluba Župa dubrovačka i hrvatske reprezentativke


Iva Oberan je rođena 17. studenog 1999. u Dubrovniku. Studentica je Sveučilišta u Dubrovniku. Judom se bavi od svoje pete godine. Hrvatska je reprezentativka i višestruka prvakinja Hrvatske u svim uzrastima. U 2019. godini kao juniorka, seniorska prvakinja države u kategoriji do 63 kilograma, sedma na Univerzijadi, prva na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku i treća na Europskom seniorskom kupu u Zurichu.

image
Loren Fatović na Svjetskom prvenstvu u Gwangju foto: Andrea Staccioli /Deepbluemedia Insidefoto


Loren Fatović je rođen 16. studenog 1996. godine u Dubrovniku. Od ranih godina je u vaterpolu, član je Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje i hrvatski reprezentativac. U 2019. godini je s klubom prvak Hrvatske, doprvak Regionalne lige i finalist Kupa Hrvatske, te peti u Euroligi gdje je bio najbolji strijelac završnog turnira, dok je s hrvatskom reprezentacijom osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, a srebrnu u Svjetskoj ligi i Europa kupu.

image
Vjeko Kobešćak je trener vaterpolista Juga od ožujka 2015. godine foto: Tonči Vlašić


Vjekoslav Kobešćak je rođen 20. siječnja 1974. godine u Zagrebu. U vaterpolu je od svoje devete godine, a trener je od 2007. godine. S Vaterpolskim klubom Jug od 2015. godine neprestano osvaja trofeje. U 2019. godini osvojio je prvenstvo Hrvatske, bio drugi u Regionalnoj ligi i Kupu Hrvatske, te peti u Euroligi, a to su rezultati koji su donijeli seniorskoj momčadi Jug Adriatic osiguranja nagradu za Najuspješniju momčad.

image
Ženski košarkaški klub Ragusa foto: Tonči Vlašić


Seniorska ekipa Ženskog košarkaškog kluba Ragusa u sezoni 2018./19. bila je sudionik polufinala Kupa Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac', te šesta u natjecanju Prve hrvatske lige.

NAGRADA NAJVEĆE NADE

Čelnici Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije i ovaj put su dodijelili nagradu Najveća sportska nada u obje konkurencije, ženskoj i muškoj. Laureati su judašica Šejla Škaljić i rukometaš Zvonimir Srna.

Šejla Škaljić je rođena 12. lipnja 2006. godine u Dubrovniku. Učenica je sedmog razreda Osnovne škole Ivana Gundulića. Judo je počela trenirati sa šest godina u Judo klubu Ura Nage. U proteklih godinu dana osvojila je prvenstvo Hrvatske za djevojčice do 14 godina u kategoriji do 40 kilograma te broncu na juniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 48 kilograma. Danas je članica Judo kluba Dubrovnik 1966.

Zvonimir Srna je rođen 18. siječnja 1998. u godine. Rukomet je počeo trenirati s 12 godina u Metkoviću. U Dubrovnik je došao studirati te igrati za RKHM Dubrovnik gdje i pokazao sav svoj talent. U 2019. godini s hrvatskom juniorskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu, a s RKHM Dubrovnikom plasirao se u elitni razred hrvatskog rukometa, PAKET 24 Premijer ligu. Početkom sezone 2019./20. postao je članom PPD Zagreb, najuspješnijeg hrvatskog kluba, te imao debi u Euroligi, najjačem europskom klupskom natjecanju.
 
NAGRADA NAJUSPJEŠNIJA ČLANICA SAVEZA

Izvršni odbor Zajednice športova Dubrovačko-neretvanske županije Nagradu najuspješniji sportski savez (članica saveza) u 2019. godini dodijelio je Zajednici športova Općine Konavle, koja je osnovana 2012. godine s ciljem poticanje i promicanje sporta u Konavlima, stvaranju i unapređenju uvjeta za svekoliko bavljenje sporta. Zajednica športova Općine Konavle broji 28 članica (nogomet, boćanje, vaterpolo, judo, stolni tenis i biciklizam). Vrlo je aktivna, a najznačajniji projket je izgradnja nogometnog igrališta s umjetnom travom i objedinjena škola nogometa koja okuplja mladiće iz cijelih Konavala.

Svečanosti su nazočili čelni ljudi Dubrovačko-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem.
20. travanj 2024 07:22