StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

Sve se poklopilo. Nova pobjeda, kapetanici rođendan, a svi njezini na festi, te se slavilo u Gospinom polju

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2024. - 20:40
Sretan ti rođendan, sretan ti rođendan - zapjevale su odbojkašice Dubrovnika svojoj kapetanici, Doris Buzolić nakon utakmice protiv SinjaTonči Vlašić/

Sretan ti rođendan, sretan rođendan, sretan ti rođendan – pjevalo se hit Fantoma nakon 165. poena u meču 20. kola, kojim je Dubrovnik nakon sat i 36 minuta zaključio u Gospinom polju utakmicu protiv Sinja, te stigao do devetnaeste prvenstvene pobjede. Ima 95 posto uspješnosti!  

Kome se pjevalo? Doris Buzolić je slavljenica, kapetanica Dubrovnika, a mala iz Sinja. Eto, sve se poklopilo. Rođendan, a svi njezini na festi. Prošle nedjelje je bila festa Dubrovnika u Velikoj Gorici kad su dobile istoimenog domaćina i tom pobjedom, tri kola prije kraja ligaškog dijela, osigurale prvo mjesto u drugom razredu i nastup u razigravanju za mjesto u najvećem rangu, Super ligi. Sad nova pobjeda, i još rođendan kapetanici, dodatni razlog za festu.

Buzolić je u Gospino polje stigla u ljeto 2019. godine. Mama joj je odavde. Dva dunda su tu, u Župi dubrovačkoj. Uglavnom, plesalo se na kraju utakmice protiv Sinja, a svi skupa su u dubrovačkom klubu zaželjeli da ovako bude i nakon finala sezone kad budu igrale protiv desetog iz Super lige. Uspjeh u razigravanju donosi plasman u veći rang.

Protiv Sinja je bilo po setovima 25:19, 21:25, 25:11 i 25:14. U idućem kolu Dubrovnik je gost HAOK Zagreb, a u zadnjem kolu dočekuje Vinkovce. Zatim, to finale u kojem deseti iz Superlige ima prvu kod kuće, te eventualnu majstoricu.  

Pobjedu protiv Sinja Dubrovnik je pod vodstvom Leonarda Barića, Pauline Prkačin, Maje Ereš i Marine Radić izborio u sastavu: Mia Obradović, Lara Dežulović, Andrea Butigan, Manuela Karač, Matea Vuletić, Mia Vukas, Nika Mandić, Doris Buzolić, Julia Oliveira Franco, Milica Đukić, Gabriela Stipanović, Iva Maslać, Laura Prkačin i Marija Kristić.

USKORO SLIKOVNICA UTAKMICE DUBROVNIK - SINJ 3:1               

image

Doris Buzolić, kapetanica Dubrovnika

Tonči Vlašić/
27. travanj 2024 16:51