StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNI TURNIR

Sve je spremno za Europski seniorski judo kup u Gospinom polju: ‘Uvijek smo željeli bolji turnir, jači, kvalitetniji i u tome smo uspjeli!‘

Piše Tonči Vlašić
22. travnja 2022. - 17:58

Gotovo 60 godina je duga povijest juda u Dubrovniku. Judo klub Dubrovnik 1966. je 1989. godine bio organizator Svjetskog seniorskog kupa te godinu poslije Europskog ekipnog prvenstva, zatim 1997. godine Svjetskog vojnog prvenstva, a od 2006. godine Kupa Dubrovnik, koji je krajem 2014. godine dočekao napraviti korak naprijed, popeo se skalin više, te je od 2015. godine Europski seniorski kup, koji se, unatoč koroni, održao svake godine.

Pamtit će se u povijesti svjetskog juda kako je Kup Dubrovnika bio prvi međunarodni judo turnir nakon što zbog korone više od pola godine nije bilo niti jednog međunarodnog natjecanja u svijetu.

- Zahvaljujući tome što smo uspješno organizirali od 2006. do 2014. godine Kup Dubrovnik ušli smo u kalendar Europskog seniorskog kupa. Uvijek smo željeli bolji turnir, jači, kvalitetniji i u tome smo uspjeli – podsjetila je Klara Mitrović, nekoć uspješna judašica, danas međunarodni judo sudac, ali i predsjednica Judo kluba Dubrovnik 1966.

image

Europski seniorski kup u Dubrovniku (Klara Mitrović u očekivanju dodjele medalja)

Tonči Vlašić

Kup Dubrovnika se zaključno s 2014. godinom bodovao samo za Hrvatski Super kup, a od 2015. godine, kad je dobio ‘zvjezdicu’ više, na njemu se skupljaju bodovi za europsku rang listi, i to je razlog što je turnir u odnosu na izdanja od 2006. do 2014. godine potom neusporedivo jači.

U povijesti Europskog seniorskog kupa u Dubrovnik u piše kako je 2015. na prvom izdanju nastupilo 130 judoka. Kako ih već iduće godine brojka bila veća od 200. Sad stižu judoke iz 25 država svijeta, njih oko 250. Europski seniorski kup u Dubrovnik je nakon Grand Prix-a u Zagrebu najjači judo turnir na hrvatskim tatamijima

- Europski seniorski kupovi su prilika prvenstveno mladim da krenu prema vrhu, okušaju se s najboljima – uvijek će se istaknuti u najavi Kupa, koji je ove godine rezervirao Gospino polje 23. i 24. travnja.

image

Europski seniorski kup u Dubrovniku

Tonči Vlašić
image

Europski seniorski kup u Dubrovniku

Tonči Vlašić
image

Europski seniorski kup u Dubrovniku

Tonči Vlašić

ULAZ BESPLATAN

Oba dana, u subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja, kvalifikacijske borbe počinju u 10 sati. Prvog dana, u subotu, 23. travnja, s početkom u 16 sati održat će se u Gospinom polju svečano otvaranje, a nakon toga je finalni blok.

U nedjelju, 24. travnja. finalni blok počinje pola sata nakon završetka kvalifikacija. 

Ulaz za gledatelje je besplatan.

06. svibanj 2024 22:45