StoryEditorOCM
OstaloTUŽNA VIJEST

Suza u oku, ‘Pituri‘ se opraštaju od svog člana. Igrao je s Dragutinom Šurbekom, Stankom Eskulićem, skupa s njima je uveo klub u Prvu ligu

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2024. - 12:16

Dragutin Šurbek, Stanko Eskulić, Đuro Mileusnić, Slaven Šoša, Robert  Tot-Horti, Roman Pleše i Ivo Šarić – oni su uveli Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor u najveći rang, bili u sezoni 2001./02. prvaci Druge hrvatske lige, i nakon toga je sve krenulo.

U svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni ‘Pituri’ su bili četvrti. Tad su uz Mileusnića, Tot-Hortija i Šošu boje dubrovačkog kluba branili Ping Zhou, Andrej Gaćina i Dominik Klarić.

Od tad do danas Libertas Marinkolor je prvoligaš, stalni sudionik europskih kupova, koji je 2017. godine počeo svoj trofejni niz..., a ostalo je u povijesti upisano 1999. godine: Nakon desetak godina klub je ponovno registriran u Hrvatskom stolnoteniskom savezu.

Potom je igrao kvalifikacije za Drugu ligu. Bio uspješan. Mileusnić, Tot-Horti, Šarić...

Danas se Libertas Marinkolor oprašta od svog Roberta Tot-Hortija, hrvatskog branitelja. Nakon kratke i teške bolesti zauvijek je 4. lipnja zaklopio svoje oči. Otišao je u 56. godini života. Bio je Robi non stop s reketom u ruci, neizostavan u Gradskoj ligi, jedno vrijeme je vodio Stolnoteniski klub Dubrovnik, učio najmlađe, organizirao turnire...  

Posljednji ispraćaj Roberta Tot-Hortija bit će u četvrtak, 6. lipnja, u 17 sati na Boninovu.

Počivao u miru Božjem.

25. lipanj 2024 09:32