StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Što se dogodilo u zadnjih pet minuta utakmice u Solinu, tko je Ombli ugasio svjetlo?

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2022. - 12:35

Bez nekoliko igrača, koji su četiri dana ranije doprinijeli pobjedi protiv Pridvorja (Dominik Gustin, Orsat Kljajić, Matej Nađ, Hrvoje Bogdanović, Maro Kalauz, Frano Vlahušić i Danijel Čizmić), Ombla je u Solinu, Pokraj Jadra, nakon vodstva Hajduka u 3. minuti napravila preokret, do poluvremena vodila s 3:1, u prvoj minuti nastavka i s 4:1, a kad je domaćin s dva pogotka približio, s nova tri pogotka je u 32. minuti imala plus četiri (7:3)!

Gotovo tri minute nakon sedmog pogotka i dalje je imala vodstvo 7:3, ali nije uspjela otići u polufinale Hrvatskog malonogometnog kupa u regiji jug, doći na dva koraka do završnice najmasovnijeg natjecanja, ući među 32 najbolja kluba u Hrvatskoj. Hajduk je zadnjih pet minuta utakmice dobio s 5:0, dva posljednja pogotka postigao u zadnjoj minuti u koju se ušlo vodstvom Omble 7:6.

Ivo Vlahušić je bio najraspoloženiji igrač Omble u napadu – četiri pogotka, Dominik Prkačin i Ivan Gavrilica su postigli po jedan, a jedan je autogol. Još su za Omblu pod vodstvom Mateja Gaće igrali Marko Ilić, Josip Tomičić, Luka Palameta, Martin Urban, Leo Bogdanović i Maro Kalauz.

U nedjelju, 16. listopada, Ombla kreće u novu prvenstvenu sezonu. Domaćin je u 1. kolu Druge hrvatske lige – jug Šibeniku 1983., prošle sezone članu prvog razreda. Utakmica će se igrati u Gospinom polju s početkom u 18 sati.

02. svibanj 2024 00:53