StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Stjepo Roko nakon nastupa dvoje članova Dubrovnika 1966. na kadetskom SP-u: ‘Nogometnim riječnikom, imali smo prilike, nismo postigli pogodak!‘

Piše Tonči Vlašić
25. kolovoza 2023. - 16:14

Nitko nije zalutao na Svjetsko prvenstvo. Uspjeh je doći na svako veliko judo natjecanje. Prvo treba biti dobar na državnom, potom se iskazati na međunarodnim natjecanjima (kupovima), skupljati bodove, pobjeđivati.

Šejla Škaljić i Borna Butijer, dvojac Judo kluba Dubrovnik 1966. (isto vrijedi i za Luku Ivankovića iz Judo kluba Dubrovnik, koji će na tatami u subotu, 26. kolovoza kad je na programu njegova kategorija, preko 90 kilograma), su to uspjeli, i zato su ove godine bili i na Europskom prvenstvu, a sad i na svjetskom, koje se održava u Zagrebu.

Nije rezultat bio kakav su priželjkivali, poraženi su na startu od Chaeyeong Son iz Južne Koreje odnosno Emira Selima Arija iz Turske, ali su oboje prikazali dobar judo.

- Za razliku od nastupa na europskom prvenstvu, Borna je dobro reagirao. Nijanse su odlučivale. Ali, dojam nije važan u ovom slučaju, već se gledaju pobjede. Tako je to u sportu, na velikim natjecanjima. Nogometnim rječnikom, moraš zabiti gol da bi pobijedio. Prilike za gol je imao – istaknuo je trener judoka Dubrovnika 1966. Stjepo Roko.

Borna je poražen na wazari, Škaljić je izgubila na kazne…

- Son je kvalitetna judašica. Šejla je izgubila na tri kazne, ali je primorala Korejku na dvije kazne. Time je pokazala svima kako se može nositi s najboljima - rekao je Roko o nastupu Škaljić.

Borna je pak poražen od reprezentativca Turske, koji je dogurao do finala kvalifikacijske skupine u kojoj je poražen od prvog nositelja, Dušana Grahovca iz Srbije, a potom je upisao poraz u repasažu. Ali, uz njegovo ime stoji plasman (sedmo mjesto).

Ekipno SP održava se u nedjelju, 27. srpnja. Butijer je među kandidatima za nastup u mješovitoj ekipi Hrvatske (tri su muške kategorije, i to do 60, do 81 i preko 81 kilogram, te isto tako tri ženske: do 48, do 63 i preko 63 kilograma).

08. svibanj 2024 13:51