StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Stiže Crnica, Antun Bačić, trener Squarea uoči nastavka prvenstva: ‘Vjerujem kako ni mi nismo za tu poziciju, naprotiv, kako kompletni...‘

Piše Tonči Vlašić
10. veljače 2022. - 14:57
Antun Bačić, trener Squarea, sastava koji je u prvom dijelu, u osam utakmica, zabilježio tri pobjede, dva remija i tri porazaTonči Vlašić

Kreće nastavak prvenstva. Square u subotu, 12. veljače, dočekuje Crnicu. Ogled u Gospinom polju počinje u 19 sati. Je li Square spreman? Kakve su informacije iz drugih klubova?

- Osim Alumnusa, koji je znatno oslabljen, ostali klubovi su manje više u istom sastavu ili su doveli po neko pojačanje. Konkretno, Crnica je dovela dva Brazilca, Pula je jača za Argentinca, koji je igrao u Italiji i koji je baš dobar. Dinamo je doveo dva, tri igrača iz Alumnusa, Olmissum je jači za Brazilca Dicksona, Šibenik je, kao i Crnica, dovela dva Brazilca... U tu skupinu klubova koji su sad jači spadamo i mi, jer smo Gustava zamijenili s Hrkačem. Ali, to je tako na papiru. Pitanje je sad koliko su se novi igrači uklopili. Ne ide to preko noći – priča Antun Bačić, trener Squarea, dva dana uoči prvog ispita u drugom dijelu sezone.

- Crnica je ekipa koja često uđe nekako sporije u prvenstvo. Dobili smo je na startu u Šibeniku s 4:1. Ali, poslije, potvrdio je to njezin plasman na Final four Kupa Hrvatske, zatim igra protiv Novo vrijeme u polufinalu, kao i rezultati u prvenstvu, bila je sve bolja i bolja. Plus sad ima i ta dva Brazilca, Domara i Rafinhu. Pazite, svaka ekipa je nepoznanica nakon dva mjeseca stanke, koja je bila zbog Europskog prvenstva. Zbog toga treba biti oprezan. Otvaranje je najteže.

PRVA HMNL

Poredak: 1. Olmissum (dvije utakmice manje) 16 bodova, 2. Futsal Dinamo 15 bodova, 3. Futsal Pula 15 bodova, 4. Vrgorac 15 bodova, 5. Novo vrijeme (utakmica manje) 12 bodova, 6. Square (utakmica manje) 11 bodova, 7. AFC Universitas 11 bodova, 8. Crnica 9 bodova, 9. Šibenik 1983. 9 bodova, 10. Alumnus 3 boda.

Zaostale utakmice, 8. kolo, Makarska: Novo vrijeme - Olmissum, 9. kolo, Dubrovnik: Square - Olmissum. 

Deset je prvoligaša, Alumnusa je glavni kandidat za posljednje mjesto, koje vodi izravno u niži rang, dok predzadnji razigrava za ostanak. Ostali, njih osam, igrat će doigravanje za prvaka.

- Ne bih nikad nikoga otpisao, tako ni Alumnus, ali osam izuzetno važnih igrača ih je napustilo, te su oni, da, glavni kandidati za ispadanje. Square ima samo dva boda više od predzadnjeg, ali isto tako samo četiri boda manje od drugog. Ne usudim se prognozirati tko će biti predzadnji, tko će ostati bez doigravanja. Rekao bih kako se na toj poziciji neće naći prije svega Olmissum, zatim Vrgorac, Pula, Dinamo te Novo vrijeme. Vjerujem kako ni mi nismo za tu poziciju, naprotiv, kako kompletni možemo bolje, puno bolje, međutim, s obzirom na vrijeme u kojem živimo, koronu, zatim ozljede i kartone, ukoliko ne bude sreće po tim pitanjima, vrlo lako se netko tko je sad kandidat za vrh, može pasti u borbu za ostanak.

Što je Square radio protekla dva mjeseca?

- Bilo je izuzetno čudno i teško razdoblje. Prva informacija je bila kako je nakon nove godine nastavak, kako ćemo imati dva kola, plus smo mi trebali odigrati zaostatak iz prvog dijela protiv Olmissuma. Zbog korone se odgodilo prvo prvo kolo, a zatim i drugo. Imali smo 4,5 zaraženih igrača, plus ozlijedio se Mato Šimunović. Još ne znamo kad će se vratiti. Potom smo bili 20 dana bez Mara Đuraša, koji je bio na pripremama te s reprezentacijom na Europskom prvenstvu. Priključio nam se tek nedavno Hrkač tako da smo tek zadnjih desetak dana na okupu. Zadnjih dana izgledamo dobro na treninzima, ali protiv Crnice smo bez Marka Kuraje, koji nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona. Haron Džanković nam se priključio na treninzima, još nije počeo raditi s loptom, te na njega i dalje ne možemo računati. Ali, oporavak nakon operacije ide dobro, te se nadamo kako će vrlo brzo opet biti s nama – naglasio je trener 'crveno plavih'.  

10. KOLO

Sesvete: Alumnus – Olmissum, Dubrovnik: Square – Crnica, Makarska: Novo vrijeme – Vrgorac, Šibenik: Šibenik 1983. – Futsal Pula, Split: AFC Universitas – Futsal Dinamo.

05. svibanj 2024 22:38