StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA

Stisnula je zube Marija Tolj iz Orebiča i pokušala izboriti finale Svjetskog prvenstva u Budimpešti

Piše Tonči Vlašić
20. kolovoza 2023. - 13:16

Sandra Perković je uspjela, ne i Marija Tolj. Perković, najbolja hrvatska atletičarka, osigurala je svoje sedmo finale u svom sedmom nastupu na Svjetskom prvenstvu. U prvoj seriji je već ispunila normu od 64 metra. Njezin disk je letio 65 metara i 62 centimetra. To je njezin najbolji rezultat sezone.

U svom debiju na SP-ima, bilo je to 2009., Perković je bila deveta, a na idućih pet je osvajala medalju.

Uoči ovogodišnjeg prvenstva, početkom godine, doživjela je tešku ozljedu zadnje lože i tetive desne noge. Ipak, uspjela se oporaviti, te spremiti za SP. Tolj je pak prije dva mjeseca zadobila ozbiljnu ozljedu leđa, te nije na SP-u, kao ni na prethodnim natjecanjima, uspjela biti blizu svog osobnog rekorda, kojeg je postavila prošle godine kad je disk letio 64 metra i 71 centimetar, a što bi joj donijelo nastup u finalu.

U kvalifikacijama je atletičarka iz Orebića bacila disk 58 metara i 92 centimetra. Osamnaesti rezultat kvalifikacija. Trebalo je biti među dvanaest najboljih. Zadnja je finale izborila Daisy Osakue, reprezentativka Italije, koja je disk bacila 61 metar i 31 centimetar. Pet atletičarki je bacilo dalje od 64 metra, najdalje Amerikanka Valarie Allman 67 metara i 14 centinetra. Drugi rezultat kvalifikacija potpisala je Kineskinja Bin Feng, koja je bacila disk 65 metara i 68 centimetara, 6 centimetara dalje od Perković.  

Finale je u utorak, 22. kolovoza.

27. travanj 2024 19:45