StoryEditorOCM
OstaloLIBERTAS MARINKOLOR JE ELITA

Stigla potvrda iz sjedišta Europske stolnoteniske federacije: ‘Pituri, vi ste opet Liga prvaka!‘

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2024. - 18:06

Čekali su u Gospinom polju potvrdu, te je dočekali. Onako je kako su očekivali, s obzirom na rezultate - Libertas Marinkolor je opet, kao i prošle sezone, sudionik europske Lige prvaka. 

I prije nego se odigra prvi poen u novoj sezoni, ta činjenica je potvrda kako su ‘Pituri’ elita, vrh, a nema u najelitnijem natjecanju sto klubova, već samo 24. Osam najuspješnijih je slobodno na startu, igra prvo preostalih šesnaest, plasirani od 9. do 24. mjesta, među kojima je Libertas Marinkolor.

- Ždrijeb je 18. rujna u sjedištu Europske stolnoteniske federacije – k’o iz topa će Damir Gleđ, tajnik dubrovačkog stolnoteniskog kluba. 

- Bit će četiri skupine s po četiri sastava, turnirski, svatko u skupini sa svakim nakon čega će iz svake skupine po dva najbolja izboriti prolaz dalje, pridružiti se osmorici najboljih, koji su slobodni na startu. Ako ne uspijemo izboriti jedno od prva dva mjesta u skupini, to neće značiti kraj europskog puta. Naime, trećeplasirani i četvrtoplasirani nastavljaju natjecanje u Europa kupu – kaže Gleđ. 

image

Tomislav Japec

Tonči Vlašić/

Miho Simović, Filip Čipin i Tomislav Japec su i dalje na okupu, tri mušketira Libertas Marinkolora su ekipa za pet, koja pobjeđuje i koja se ne mijenja. U novoj sezoni lovit će petu uzastopnu, a šestu ukupno ‘zvjezdicu’ državnog prvaka. Naravno, želja im je uzeti i domaći kup, opet, peti put u povijesti, dok u Europi nemaju imperativa. Krenut će se kao i prošle sezone u bitku za svaki poen, pa za svaki set, a sreći neće biti kraja ako, kao i prošle sezone, budu se mogli pohvaliti kako su ostvarili euroligašku pobjedu.

U TOP 8 europske Lige prvaka su po dva njemačka, poljska, austrijska i francuska kluba, Hrvatska ima dva među šesnaest preostalih velikana, svoje mjesto zaslužio je i varaždinski StaRR, a tu su još klubovi iz Češke, Belgije, Danske, Španjolske, Slovačke, Rumunjske... Svoje mjesto u najjačem europskom kupu nisu uspjeli naći Nizozemci, Talijani, Mađari, Slovenci, Portugalci, Maltežani..., te će oni igrati Europa Cup. 

Turnir prvog kruga europske Lige prvaka igra se od 15. do 17. studenog. Domaćin je poljski klub, KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniów. Inače, nova sezona za Libertas Marinkolor počinje krajem ovog mjeseca. U 1. kolu HEP Super lige gost je u subotu, 21. rujna, Splita, dok druga ekipa, koja igra u drugom rangu, starta istog dana protiv Zaboka kod kuće. 

Simović, Čipin i Japec su lani u oba domaća natjecanja bili bez poraza. Zadnji u prvenstvu doživjeli su 19. studenog 2022. godine. Nakon toga trideset i jedna superligaška pobjeda. 

image

Filip Čipin

Tonči Vlašić/
17. rujan 2024 13:51