StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

SQUARE NAKON PRVE POBJEDE U 2021. PRIŽELJKUJE NOVU Vrgorac sa Zoranom Primićem gost ‘crveno plavih‘ u Čibači

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2021. - 09:07

Eto, i to se dogodilo na startu nove sezone. Square je ostvario prvu prvenstvenu pobjedu u 2021. godini. Da, bez pobjede je bio čitav drugi dio prošle sezone, ali i ta četiri remija u devet kola proljeća bila su dovoljna, zahvaljujući, naravno dobrom ulovu u prvom dijelu - za ostanak, a tko je ostao u najvećem rangu, taj na kraju igra za prvaka, te je Square u četvrtfinalu doigravanja bio suparnik Olmissumu, kasnijem prvaku. Izgubio je obje, ali nek' se zna kako je opet bio namučio prvaka, kojeg je dobio u ligaškom dijelu prvenstva u Gospinom polju, a u drugom pao u Omišu nakon vodstva, i to primivši pogodak sa zvukom sirene.

Posljednju prvenstvenu pobjedu prije uspjeha na startu (n)ove sezone kod Crnice, zanimljivo, Square je ostvario kod kuće baš protiv Crnice. Bilo je to 12. prosinca 2020. godine – čistih 5:0 u zadnjem kolu prvog dijela. Šest dana poslije krenula je kalvarija. Izgubio je Square zaostalu utakmicu protiv Alumnusa u Gospinom polju, zatim drugi dio i doigravanje – četiri remija i sedam poraza, i sad uspjeh na parketu na kojem je Square protiv Crnice bilo baš sve crno. U sezoni 2018./19. poraz 7:1, u sezoni 2019./20. poraz 8:3, a prošle sezone, 2020./21., poraz 5:1. Vazda je naslov nakon nastupa u Šibeniku bio u stilu: 'ZaCrnica se Squareu na Baldekinu'.

Uglavnom, nakon 294 dana Square je pobijedio u prvenstvu, kad je u pitanju gostujuća pobjeda od prethodne su prošla 343 dana. Ostvario je u Vrgorcu 24. listopada 2020. kad je u 4. kolu prošle sezone bio bolji od istoimenog domaćina s 3:1.

I sad nakon pobjede na Baldekinu u goste sastavu trenera Antuna Bačića stiže baš Vrgorac, i to na vratima sa Zoranom Primićem.

Može li Square sezonu otvoriti s dvije pobjede, uzeti svih šest bodova? Je li Square s povratkom Đuraša, Kuraje, Perovića, dolaskom reprezentativca Austrije (Henrique Steinwandter) i kapetana mlade reprezentacije Argentine (Gassmann), a ostankom Turuka, Džankovića, Cvjetkovića, Duvančića..., sastav baš za sam vrh, za zaprijetiti i Olmissumu, te sastavu Novo vrijeme iz Makarske, glavnim kandidatima za trofeje? Tek je prvenstvo počelo. Ako start bude dobar, tko zna, možda se povuče još koji potez, i to na kraju prvog dijela.

Utakmica 2. kola između Squarea i Vrgorca igra se u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka u petak, 8. listopada, s početkom u 18 sati.

SEMAFOR PRVE HMNL-e

Rezultati 1. kola, petak, 1. listopada, Omiš: Olmissum - Alumnus 3:1, Vrgorac: Vrgorac - Novo vrijeme 2:4, subota, 2. listopada, Zagreb: Futsal Dinamo - AFC Universitas 2:4, Šibenik: Crnica - Square 1:4, nedjelja, 3. listopada, Pula: Futsal Pula - Šibenik 1983. 7:3.

Raspored 2. kola, petak, 8. listopada, Čibača: Square – Vrgorac, subota, 9. listopada, Sesvete: Alumnus – AFC Universitas, Šibenik: Šibenik 1983. – Futsal Dinamo, Makarska: Novo vrijeme – Futsal Pula, Omiš: Olmissum – Crnica.

26. travanj 2024 07:59