StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Square do daljnjeg bez ‘A‘ reprezentativca, Antun Bačić s reprezentacijom U19 lovi u gradu na četiri rijeke završnicu Eura!

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2022. - 13:34
Antun Bačić, trener Squarea i pomoćnik izbornika mlade reprezentacije Hrvatske (U19), te Maro Đuraš, igrač Squarea i hrvatski 'A' reprezentativacTonči Vlašić

Maro Đuraš je samo slegnuo ramenima, ozljeda nije lagana, izbacila ga je iz igre, koliko dugo, odgovor na to pitanje trebali bi dobiti idući tjedan. Tad mu je zakazan novi pregled.

Square je bez svog reprezentativca bio protiv AFC Universitasa, ovaj vikend se ne igra, prvenstvo se nastavlja u petak, 25. ožujka. Nakon što se zaključi ligaški dio, kreće doigravanje. Ono je za 40-ak dana. Kad ćemo opet vidjeti Đuraša u 'crveno plavom' dresu?

- Ne znam, dok se ne bude znala točna dijagnoza, možemo samo nagađati. Znam što bi svi u klubu željeli, da je riječ o nekoj lakšoj ozljedi, te da će Maro moći zaigrati već iduće kolo kad smo za desetak dana gosti Šibenika 1983., ali, nažalost, nije dileme je li ozljeda ili ne, pitanje je koliko je teška ozljeda, što se točno dogodilo, je li što puklo ili se odlomio dio... Kažem, još nemamo točnu dijagnozu. Moramo pričekati, a tad ćemo znati i odgovor kad će opet Maro moći zaigrati – puše Antun Bačić, trener Squarea, a puše jer se zna koliko mu znači Đuraš, bez kakvog je igrača ostao.

Nažalost, potvrda kako će u naredne bitke morati bez Đuraša nekako je pomutila dobro raspoloženje u Gospinom polju nakon 3:2 pobjede protiv AFC Universitasa s kojom su se 'crveno plavi' vratili na treće mjesto prvenstvene tablice. Square je dobio četiri od pet zadnjih utakmica, ima 23 boda, samo bod manje od Futsal Pule, koja je druga, ali samo tri boda više od kvarteta u sastavu Futsal Dinamo, Vrgorac, Crnica i Novo vrijeme, koji su zauzeli prostor od četvrtog do sedmog mjesta na tablici. AFC Universitas na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje, ima pet bodova manje od sastava trenera Bačića, dok Šibenik 1983., koji je prvi ispod crte, zaostaje sedam bodova. Četiri su još kola do kraja, dakle, 12 bodova je još u igri. Olmissum drži vrh s 28 bodova, jedini je za svoje mjesto, nažalost po njega, siguran Alumnus, koji je posljednji, deseti sa samo 3 boda, te će iduće sezone igrati u nižem rangu.

Bačić je protiv AFC Universitasa, da se ne zaboravi, bio ne samo bez Đuraša, koji je s 10 pogodaka drugi strijelac Squarea ove sezone, već i bez prvog strijelca, Marka Kuraje, koji je postigao 12 pogodaka, a koji je zbog žutih kartona morao propustiti ogled. Nije bilo ni Mateja Perovića, također zbog kartona, važne karike u obrani. Na kraju, iako je bio u sastavu, zbog ozljede, lakše, Bačić je bio i bez Luja Jurišića, vratara, koji je bio odličan u posljednjih nekoliko utakmica. Srećom, Lujo je već počeo trenirati. Pripremati se za nastavak sezone.

Square je trenutno bez Bačića, trener odrađuje ovog tjedna svoju drugu obvezu, pomoćnika izbornika mlade reprezentacije, koja u Karlovcu ima zadatak izboriti plasman na Europsko prvenstvo za igrače do 19 godina, koje se u rujnu održava u Španjolskoj, koja je ujedno i branitelj naslova. Naši su pak na posljednjem EP-u osvojili srebro. Domaćini su skupine. Je li nova generacija favorit skupine?

- Sutra počinje turnir. Čeka nas na startu utakmica s Azerbejdžanom, potom smo slobodni u petak, a u subotu igramo protiv Latvije. U našoj, sedmoj skupini, trebala je biti još Bjelorusija, ali je ona isključena, kao i Rusija u petoj skupini, te su ta peta i naša sedma skupina s po tri reprezentacije, dok preostalih pet skupina broje po četiri reprezentacije. Samo će pobjednici na Euro, a osmi sudionik završnice je Španjolska, koja ne igra kvalifikacije. Što reći, činjenica je kako smo mi reprezentacija iz prve jakosne skupine, kako je Bjelorusija reprezentacija iz druge jakosne skupine, a nje nema. Domaćini smo turnira. Treba opravdat ulogu favorita. Vjerujem kako ćemo to uspjeti – naglasio je Bačić.

Utakmice naših u kvalifikacijama za Euro U19 prenosit će izravno HNTV. Obje utakmice, i protiv Azerbajdžana u četvrtak, 17. ožujka, i protiv Latvije u subotu, 19. ožujka, počinju u 17 sati. Među 12 reprezentativaca u Karlovcu nema igrača Squarea. Mladi vratar 'crveno plavih' Niko Zrilić je bio na širem spisku. Nije mu išlo na ruku što se za kvalifikacije ne može prijaviti više od dvanaest imena, te ne više od dva vratara.

28. travanj 2024 15:34