StoryEditorOCM
OstaloSVJETSKI PRVAK U OREBIĆU

Sport je sve što vas čini boljim, pa probajte i ovaj. Jako je zabavan

Piše J. K.
10. kolovoza 2024. - 18:44

Ako niste znali, obaranje ruku nije dječja zabava, nego ozbiljan sport. A njime se već četiri godine bavi Pelješčanin sa zagrebačkom adresom, Fran Mikulić (17). Upravo je Fran, uz suradnju TZ Orebić na Trgu Mimbelli u petak predvečer organizirao prezentaciju obaranja ruku u kojoj je aktivno sudjelovao stotinjak orebičkih mališa i veliša...uključujući i njihove mame. U tih sat i pol do dva, cijela se ekipa dobro zabavila, poneki su se i izmorili.

image

Nije lako ali je zabavno

Tz Orebić/Tz Orebić

- Fran mi je jednog dana rekao da bi se želio baviti obaranjem ruku. Vidio je to na Youtubeu, pa smo malo proguglali i vidjeli da u Zagrebu postoji čak nekoliko klubova koji se time bave. Tako sam odveo Frana na jedan trening i vidjeli smo, to je to - priča tata Baldo. Od tog prvog treninga, Fran ne propušta treninge, a to je onda vodilo i do rezultata. Eh da, naglasimo najprije da je Fran hrvatski reprezentativac u ovom sportu i svakog mjeseca negdje ide na natjecanje. 

image

Na Trgu Mimbelli se okupilo i više od stotinjak radoznalih

Tz Orebić/Tz Orebić
image

Uz osmijeh je sve lakše

Tz Orebić/Tz Orebić

A onda par riječi o njegovim skromnim početcima...jer je tek počeo prije četiri godine. Fran je, dakle, prije 2 godine postao europski prvak na obje ruke. K tome je još i svjetski prvak na lijevu a brončani na desnu ruku. Na državnom prvenstvu je stalno prvak, pa je izazov zapravo na europskim i svjetskim natjecanjima.

image

Orebić, prezentacija obaranja ruku

Tz Orebić/Tz Orebić

I tako, kad s ocem svakog ljeta idu doma, na more, Baldo i Fran u auto potrpaju šugamane, masku, peraje, stol za obaranje ruku, šipke, utege...ukratko sve što "obaraču ruku" na ljetovanju treba. Sport je to dobar i za osobe s invaliditetom, pa nema nikakve zapreke da se  u njemu okušaju i osobe u kolicima. Nije to komplicirano, ali da je lako, time bi se bavio svatko.

16. rujan 2024 14:36