StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

SLAVEN SLAVI PRVU POBJEDU I PRVE BODOVE U DRUGOLIGAŠKOJ KONKURENCIJI Župa dubrovačka nastavila niz uspjeha, te čuva vrh!

Piše Tonči Vlašić
11. svibnja 2021. - 06:38

Ivica Antunović, Ante Bratoš, Josip Čupić, Jako Đurković, Ivan Marinović, Ivo Trković i Miho Trković ispisali su povijest Boćarskog kluba Slaven. Slavili su protiv Stivana sa 16:8, te donijeli klubu s Grude prve povijesne bodove u drugoligaškoj konkurenciji.

Slaven je u trenutku prekida zbog kiše vodio sa 6:2, a u nastavku susreta bio je prvo uspješan na ‘gumama’ (5:3), a zatim je pet poena osvojio i u zadnjem krugu.

Župa dubrovačka je nastavila svoj pobjednički niz, šesta pobjeda u nizu, a sedmo kolo za redom bez poraza, i to je sedmu pobjedu u svom devetom nastupu ove sezone ostvarila protiv Slavena u prvom kolu drugog dijela. Bila je više nego uvjerljiva, te sad ima četiri boda više od prvog pratitelja, Naklica, te šest bodova više od boćara Crvene Kuće, koji su na trećem mjestu. Naklice i Crvene Kuće imaju utakmicu manje, i to nisu odigrale međusobni ogled u 10. kolu, a nisu jer Naklice nisu imale ovjerene liječničke preglede. Po svemu sudeći Crvene Kuće će biti druge s tri boda manje od sastava iz Župe dubrovačke, koji, ako bi na kraju slavio na drugoligaškom jugu, razigravao bi za mjesto u Hrvatskoj Super ligi protiv Otoka, sastava koji je bio četvrti u južnoj skupini Prve hrvatske lige (Prva HL, dvije skupine, jug i sjever, ove sezone je bila najveći rang, inače pobjednik južne skupine, Biston iz Baške Vode, na kraju je prvak Hrvatske). 

Postranje, treći klub iz naše županije u južnoj skupini Druge hrvatske lige, ove sezone drugom razredu, upisalo je uvjerljiv poraz na gostovanju kod Stivana.

Rezultati, 9. kolo: Slaven – Stivan 16:8, 10. kolo: Stivan – Postranje 18:6, Crvene Kuće – Naklice (Naklice nisu imale ovjerene liječničke preglede, čeka se odluka), Zlatan Otok – Vir 24:0, Župa dubrovačka – Slaven 20:4, slobodna je bila Povljana.

Poredak: 1. Župa dubrovačka 22 boda, 2. Naklice (utakmica manje) 18 bodova, 3. Crvene Kuće (utakmica manje) 16 bodova, 4. Stivan 16 bodova, 5. Zlatan Otok 14 bodova, 6. Vir 11 bodova, 7. Povljana 9 bodova, 8. Postranje 4 boda, 9. Slaven 3 boda.

Raspored 11. kola, igra se u subotu, 15. svibnja, 14 sati: Župa dubrovačka – Stivan, Slaven – Zlatan Otok, 15 sati: Povljana – Crvene Kuće, Naklice – Postranje, slobodan je Vir.

25. travanj 2024 11:32