StoryEditorOCM
OstaloČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA

Sjajan uspjeh judašice Dubrovnika 1966. - Petrunjela Pavić je mlađe seniorska doprvakinja Europe!!!

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2021. - 17:27
Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966. i hrvatske reprezentativka - vlasnica je dvije medalje s Europskih prvenstavaTonči Vlašić

Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., koja je u karijeri bila 'milijun' puta 'izbačena' s tatamija, popis njenih ozljeda i pauza zbog toga je dug, baš dug, maše danas s pobjedničkog postolja Europskog mlađeg seniorskog prvenstva u Budimpešti.

Pepe, kako je od milja zovu, doprvakinja je Europe u kategoriji do 78 kilograma. Njezina druga medalja s Europskih prvenstava. Prvu je osvojila 2019. godine na Europskom juniorskom prvenstvu. Bila je tad brončana u kategoriji do 78 kilograma.

Tri borbe je Petrunjela imala danas u Budimpešti. Do finala bez greške, prvo svladala domaću reprezentativku, Mađaricu Nikolett Sagi, a u polufinalu Španjolsku Luciu Perez Gomeza, dok je u borbi za zlato morala čestitati Patriciji Sampaio, dvostrukoj juniorskoj prvakinji Europe, judašici koja je već uzela tri medalje na svjetskim prvenstvima, a sad i naslov mlađe seniorske prvakinje Europe. Portugalka je bila uspješnija, opravdala ulogu prve nositeljice, kao i prije dvije godine svladala je Pavić, tad u polufinalu juniorskog EP-a. 

Međutim, oba puta je judašica Dubrovnika 1966. pod vodstvom trenera Matea Semiza bila na pobjedničkom postolju. Prije dvije godine je poslije poraza u polufinalu kroz repasaž izborila broncu, a sad je napravila korak naprijed, izborila veliko finale EP-a, te tako ostvarila svoj najveći uspjeh u karijeri.

Petrunjela Pavić je mlađe seniorska doprvakinja Europe!

image
Trener Mateo Semiz i Petrunjela Pavić s broncom s Europskog juniorskog prvenstva 2019. godine
Tonči Vlašić
26. travanj 2024 14:10