StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ŠESTICA JIMBEE CARTAGENE ZA ŠESTU POBJEDU Marinović natjerao domaćina na pogodak, Daničić i Kuraja igrali nakon 33 dana

Piše Tonči Vlašić
29. studenog 2020. - 10:26
Dario Marinović je sa svojom Jimbee Cartagenom ostvario novi uspjeh, četvrti u nizu, a ukupno šesti u desetom nastupu u španjolskom prvenstvu, najjačoj ligi svijeta. Sa 6:1 je dobio u gostima Industrias Santa Colomu. Dubrovčanin se nije upisao opet među strijelce, ali je u 11. minuti prevario svog čuvara, tukao, a njegov udarac je domaći igrač skrenuo u vlastitu mrežu za vodstvo 2:1. Pogodak je na kraju upisan Marinovićevom suigraču, Andresitu, koji je sad sa 6 pogodaka prvi strijelac Jimbee Cartagene ove sezone, a Marinović drugi s 5 pogodaka.

I treći pogodak za Jimbee Cartagenu je bio autogol, četvrti je postignut iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, a posljednja dva kad je domaćin igrao na sve ili ništa, bez vratara.

Marinović i ekipa su na trećem mjestu s 20 bodova iz 10 utakmica (uz šest pobjeda imaju po dva remija i poraza). Vodi Lavante s 22 boda i utakmicom  manje, druga je Palma Futsal s 21 bod iz 10 utakmica, četvrti Real Betis sa 16 bodova iz 10 utakmica...

Jimbee Cartagena je jedini sastav lige koji je u zadnja četiri kola ostvario sve pobjede i jedini bez poraza u zadnjih pet utakmica. U idućem, 13. kolu, 4. prosinca, u Cartagenu stiže lider, Levante.
 
U talijanskom prvenstvu Ante Daničić i Marko Kuraja doživjeli su sa svojom Saviatesta Mantona poraz u gostima kod Feldi Eboli 3:0. Domaćin je poveo 22 sekunde prije odlaska na odmor, poduplao prednost u prvim minutama nastavka, a u 28. minuti i treći put zatresao mrežu za potvrdu osvajanja sva tri boda u utakmici 8. kola. Saviatesta Mantova je zaigrala nakon 33 dana. Korona je razlog tome. I dalje je na 6 bodova koje je osvojila u prva dva nastupa kad je dobila na startu prvaka, Pesaro u njegovom domu sa 4:2, a potom u jedinoj utakmici kod kuće Cataniu s 3:1. Prije 33 dana izgubila Potom poraz kod Avelina 6:4.

Mantova je na devetom mjestu u konkurenciji 14 sastava, ali osim pretposljednjeg Real San Giuseppea, koji je odigrao samo tri utakmice, jednu manje od Daničića, Kuraje i ekipe, svi ostali su odigrali najmanje dvije, tri, a neki i četiri utakmice više od Saviatesta Mantove. Vodi Sapone sa stopostotnim učinkom, uzeo je svih 18 bodova. Drugi je Pesaro sa 14 bodova iz 7 utakmica, treće mjesto dijele Feldi Eboli i Avelino s 13 bodova iz 8 utakmica...

U 9. kolu Mantova bi 8. prosinca trebala ugostiti Real San Giuseppe.
17. travanj 2024 19:31