StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Šejla Škaljić (Dubrovnik 1966.) nastavila niz, nakon što je bila najbolja u uzrastu djevojčica, zatim mlađih kadetkinja, sad je i kadetska prvakinja Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
27. ožujka 2022. - 18:14

Šejla Škaljić je nastavila svoj niz uspjeha. Kadetska je prvakinja Hrvatske u kategoriji do 52 kilograma. Članica Judo kluba Dubrovnik 1966. nanizala je na prvenstvu u Zagrebu četiri pobjede do zlata, redom, bolja od Vite Crkvenac (Zagrebačka judo škola), zatim u četvrtfinalu od Nike Mohorović (Kvarner), u polufinalu od Marie Skomeršić (Lika Zagreb) te u finalu od Leone Marjanović (Pujanke).

Škaljić je prošle godine bila druga na kadetskom prvenstvu, srebro je uzela i na mlađe seniorskom prvenstvu, a najbolja je bila u svom uzrastu – mlađe kadetkinje u kojem je 2020. godine osvojila broncu, kao i godinu prije.

Te 2019. godine bila je državna prvakinja u uzrastu djevojčica u kojem je 2018. godine osvojila prvu medalju na državnim prvenstvima. Tad brončana. I kad se sve zbroji, u svakom svom uzrastu najbolja u državi! Njezin treći naslov državne prvakinje. Čestitke idu i njenom treneru Stjepu Roku.

JUDO KLUB KONAVLE IMA DVIJE DOPRVAKINJE

Judo klub Konavle Cavtat ima dvije doprvakinje države: Dora Obradović u kategoriji do 40 kilograma, te Ana Schmuch u kategoriji do 44 kilograma.

Obradović je u konkurenciji tri natjecateljice imala pobjedu i poraz, a Schmuch je u konkurenciji pet natjecateljica izgubila prvu borbu, a nakon toga dobila preostale tri suparnice. Inače, Obradović je prošle godine bila kadetska prvakinja i mlađe kadetska doprvakinja, a 2019. godine je osvojila zlato na državnom prvenstvu u uzrastu djevojčica. Scmuch je prošle godine osvojila prve medalje na državnom prvenstvu, i to dvije: bila je mlađe kadetska prvakinja Hrvatske i kadetska doprvakinja.

Treća članica Konavle Cavtata na prvenstvu, Petra Đurković, izgubila je na kraju borbu za broncu u kategoriji do 48 kilograma. Đurković je imala pobjedu i dva poraza. Za broncu se još borila i Leona Niketić (Mokošica), koja je u kategoriji preko 78 kilograma također imala pobjedu i dva poraza. 

Peti je i Antun Surjan (Dubrovnik 1966.), koji je to ostvario u najbrojnijoj kategoriji na prvenstvu, 37 judaša u kategoriji do 60 kilograma. Dobio je četiri od šest borbi. S dvije pobjede je stigao do četvrtfinala, a nakon prvog poraza dobio je dvije borbe u repasažu te izborio borbu za broncu u kojoj nije uspio, ali će se pamtiti čak četiri pobjede.  

Na prvenstvu su iz Dubrovačko-neretvanske županije nastupili članovi Dubrovnika, Dubrovnika 1966., Konavle Cavtata, Mokošice i Ura Nage. 

Judo klub Dubrovnik 1966. osvojio je ukupno dvije medalje. Drugu je izborio Ivan Hezonja, koji je bio brončani u kategoriji preko 90 kilograma. Hezonja je dobio dvije od tri borbe na prvenstvu, te je ponovio prošlogodišnji uspjeh. Ovo je njegova treća medalja s državnih prvenstava. Sve tri su brončanog sjaja. Prvu je osvojio u uzrastu dječaka 2018. godine.

04. svibanj 2024 20:29