StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Samo 48 sati nakon pogotka u pobjedi Hrvatske kod Slovačke, Dario Marinović zatrpao mrežu Mantove u dresu prvaka Italije

Piše Tonči Vlašić
23. prosinca 2023. - 00:17

Pogodio je u srijedu protiv Slovačke, Hrvatska je pobjedom 4:2 izborila dodatne kvalifikacije, te još živi nada kako će zaigrati na Svjetskom prvenstvu, koje je iduće godine u Uzbekistanu. Dario Marinović je bio strijelac za 3:0. Marko Kuraja mu je asistirao, Zoran Primić je uspjehu doprinio s obranama.

Sad, samo 48 sati poslije, Marinović je u dresu Feldi Eboli bio trostruki strijelac u 9:2 prvenstvenoj pobjedi kod Saviatesta Mantova u 13. kolu talijanske Serie A. Sedma je to pobjeda aktualnog prvaka, koji je peti s 21 bodom. Iduće kolo dočekuje L84, koji je s 26 bodova na drugom mjestu. Lider je Olimpus Roma, koja ima 28 bodova, a koja još ima odigrati 13. kolo (domaćin je Italservice Pesaro). Treća je Meta Catania s 23 boda… Prih osam će nakon 30. kola igrati doigravanje za prvaka. 

Marinovć je nastupio do sad u devet prvenstvenih utakmica. Postigao je šest pogodaka za Feldi Eboli. Ne zaboravlja se kako je sezonu otvorio osvajanjem trofeja – talijanski Superkup je njegov deseti trofej u karijeri i prvi u Italiji. Prethodne je osvajao u Hrvatskoj, Kuvajtu te Španjolskoj.

Marinović je najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. 

05. svibanj 2024 01:35