StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

ROTTERDAM RADOSTI Dario Marinović dva puta tresao mrežu Nizozemske!

7. prosinca 2016. - 00:02

Dario Marinović iz Mokošice, član španjolskog prvoligaša, ElPozo Murcia, postigao je dva pogotka te bio prvi strijelac Hrvatske u novoj pobjedi protiv Nizozemske u Rotterdamu. Izabranici Mata Stankovića su slavili s 5:2. Po jedan pogodak su postigli Franco Jelovčić i Kristijan Postružin, obojica iz Nacionala te Davor Kanjuh iz Futsal Dinama. Marinović je mrežu Nizozemske pogađao u 6. minuti za 1:0 te u 19. minuti za 4:1. Na kraju prvog poluvremena je bilo 4:2 za naše.

- Bili smo bolji iako su i oni imali svoje prilike - istaknuo je Marinović nakon pobjede u Rotterdamu. Naglasio je kao je Hrvatska u ovom trenutku kvalitetnija od Nizozemske.

- To nije upitno, bolji smo od Nizozemske, a veseli najviše što smo to potvrdili na terenu. Uz to počeli smo pobjeđivati u kontinuitetu, a to nije lako - dodao je hrvatski reprezentativac iz Mokošice.

Hrvatska je 24 sata prije na istom mjestu slavila protiv Nizozemske sa 4:1. Početkom prošlog mjeseca Marinović i ekipa su bili gosti Mađarske te također dobili obje utakmice (4:0 i 4:2). Novo okupljanje imat će u siječnju kada su gosti Češke.

U Rotterdamu zbog ozlijede nije bilo kapetana Squarea Hrvoja Cvjetkovića, ali su bila dvojica članova dubrovačkog kluba, i to trener Marinko Mavrović, koji je pomoćnik izbornika Mata Stankovića te Siniša Bačić, koji je dugogodišnji tehniko reprezentacije.

Hrvatsku iduće godine očekuju kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo 2018. godine, koje će se održati u Sloveniji. Hrvatske je u skupini III. u kojoj još Ukrajina, Belgija te pobjednik jedne skupine pred kvalifikacija.

25. travanj 2024 09:00